Zelenskiy: Yakında Ukrayna’nın savunması için önemli haberleri açıklayabileceğim

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı, yakın gelecekte savunma ve ortaklarla ilişkiler konusunda “çok önemli haberler” vereceğini duyurdu.

Zelenskiy “Bugün her zaman olduğu gibi komutanlar ve istihbaratla temas halindeydim. Uluslararası çalışmalarımızla ilgili çeşitli toplantılar yaptık. Yakında savunmamız ve ortaklarımızla olan ilişkilerimiz için çok önemli haberleri açıklayabileceğim. dedi.

Zelenskiy, Brezilya Devlet Başkanı’nın uluslararası konulardaki özel danışmanıyla yaptıkları görüşmede, Ukrayna-Latin Amerika formatında bir zirve düzenleme olasılığından bahsettiklerini de söyledi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı, Brezilya Devlet Başkanı’nı Ukrayna’yı ziyaret etmeye ve Ukraynalıların kahramanlıklarını ve “tüm Ukrayna toprakları için barış için gerçek zihniyeti” kendi gözleriyle görmeye davet ettiğini yineledi.

Barış formülünün “sadece daha alakalı hale geldi.” dediği Zelenskiy “Bu, yalnızca halkımıza değil, dünyanın çatışmalardan uzak bir yaşam için çabalayan tüm halklarına sükûnet sağlamanın tek kapsamlı ve tek gerçekçi planıdır.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com