Ukrayna, Küresel Dijital Güvenlik Koalisyonu’na üye oldu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna, İnternetteki zararlı içerikle mücadeleye yardımcı olmak amacıyla oluşturulan Küresel Dijital Güvenlik Koalisyonu’na üye oldu.

Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanlığı tarafından bildirildiğine göre, Ukrayna Başbakan Yardımcısı – Dijital Dönüşüm Bakanı Mikhail Fedorov “Modern dünyanın tüm süreçleri internete ve modern teknolojilere bağlıdır. Dijitalleşme hakkında konuştuğumuzda, asıl amacı kastediyoruz: Ukraynalılar için güvenli bir internet ortam yaratmak. Bu nedenle, devletler, kuruluşlar ve iş dünyası arasında bu konuda hedeflenen işbirliğini oluşturmaya yönelik küresel girişim şu anda son derece alakalı.” dedi.

Dünya Ekonomik Forumu, Dijital Güvenlik ile Küresel Koalisyonun kurulduğunu duyurdu. Koalisyona Ukrayna ile birlikte UNICEF, Microsoft ve NetClean’in yanısıra Avustralya, Singapur, Büyük Britanya, Amerika Birleşik Devletleri ve diğer ülkelerin hükümetlerinin temsilcileri katıldı .

Küresel koalisyon dört sütun üzerinde yükselecek: Sağlam güvenlik standartları uygulamaları, mahremiyet ve güvenlik arasında daha iyi denge, teknoloji oyuncuları arasında adil rekabet ve zararlı içeriği önlemek için kurumlar arası etkili işbirliği.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com