Ukrayna ulusal havayolu kuruyor, detaylar Havacılık ve Turizm Forumu’nda açıklandı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’daki yeni ulusal havayolu, Ukrayna Ulusal Havayolları (kısaltılmış UNA) olarak adlandırılacak ve bölgesel, orta mesafeli ve uzun mesafeli uçuşlar gerçekleştirecek.

Havayolu şirketi için bir iş planı geliştiren Aerogestion danışmanlık şirketinin temsilcisi Patrice Fassier, Borispol havaalanında düzenlenen Havacılık ve Turizm forumunda bu konudan bahsetti.

Yeni havayolu, 2022 yılında 150-180 koltuk kapasiteli üç ila beş orta menzilli uçakla ilk uçuşlarına başlayacak.

İlk rota ağı, iki iç hat ve 14 uluslararası orta mesafeli uçuşu içerecek.

İlk uzun mesafeli uçuşun 2023 içinde yapılması planlanıyor. Aynı yıl, havayolu filosunu 70 koltuklu bölgesel turboprop uçak ve 300-330 koltuklu bir uzun mesafeli uçak katılacak.

2026 yılında, iç hat uçuş ağı 8 güzergah, uluslararası orta mesafeli uçuşlar 37 güzergah, uzun mesafeli uçuşlar da beş güzergah içerecektir.

O zamana kadar filo 10-12 orta menzilli uçak, 2-3 uzun menzilli ve 3-5 bölgesel turboprop uçaktan oluşacak

Uçak modelleri kesin olarak belirtilmemiş olup , ancak belirtilen parametreler ATR-72, Airbus A320, Airbus A330, Airbus A350’ye karşılık gelmektedir.

Ancak bakanlık, Antonov tarafından üretilen uçakların da uçak parkına girebileceğini dışlamıyor. Bu konu halen çalışılmaktadır.

Fassier, yeni Ukrayna devlet havayolunun ilk faaliyet yılındaki ilk yatırımının 96 milyon Euro ve ikinci faaliyet yılında ise 50-60 milyon Euro’yu bulacağını kaydetti.

Yeni havayolu, düşük maliyetli havayollarının verimliliğini ve klasik hava taşıyıcılarının hizmetlerini birleştiren hibrit bir işletim modeli kullanacak.

Uçak bileti fiyatları Ukrayna hibrit havayollarının fiyatlarıyla karşılaştırılabilir olacak.

Ukrayna Ulusal Hava Yolları’nın bölgesel ve orta mesafeli rotalarda ekonomi ve premium olarak iki hizmet sınıfı sunacağı varsayılmaktadır. Business class, sadece uzun mesafeli uçuşlarda olacak.

Çinli taksi hizmeti DiDi Ukrayna pazarına giriyor

Altyapı Bakanı Danışmanı Aleksandra Azarkhina, Altyapı Bakanlığı’nın zaten yeni bir hava taşıyıcısı oluşturmak için bir emir yayınladığını belirterek, 2022’de devlet bütçesinden havayoluna 2.5 milyar UAH ayırması planlandı. Aynı zamanda, Azarkhina, dış finansman olasılığını ve özel yatırımcıların hisse verilmesi olasılığını da dışlamadı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com