Çinli taksi hizmeti DiDi Ukrayna pazarına giriyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’da yeni bir taksi hizmeti daha piyasaya giriyor: Çinli taksi hizmeti Didi çok yakında Ukrayna’da faaliyet gösterecek.

Çinli şirket DiDi’nin lisansı Ukrpatent tarafından verildi. Şirket, Ukrayna’da aynı adı taşıyan ticari marka tescil ettirdi.

Ukrayna’da DiDi, taksi hizmetleri ve araç kiralama hizmeti sunmayı planlıyor. Şirket ayrıca bilgisayarlar ve cep telefonları için yazılım oluşturulması, araçlar için navigasyon üzerinde çalışmayı planlıyor. Şirketin çalışma alanındaki diğer bir alan da, internette arama araçları sağlayan, verileri kopyalayan ve depolayan IT bölümü olacaktır.

DiDİ hakkında bilinenler: Çinli şirket 2012 yılında kuruldu. DiDi hizmetleri hem Çin’de hem de yurtdışında 450 milyondan fazla kullanıcı tarafından kullanılmaktadır.

Kiev’de taksi fiyatlarında yüzde 40 artış planlanıyor

Taksi hizmetleri mobil uygulama üzerinden sipariş edilebilmektedir.

2016 yılında DiDi, Uber China’yı satın aldı ve Uber’de bir hisse satın aldı.

2017 yılında şirket, dünya çapında genişleme planları ile uygulamalarının ve hizmetlerinin İngilizce versiyonunu geliştirmeye başladı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com