Avrupa Birliği, Ukrayna’ya 2024’te 21 milyar avro tutarında askeri yardım sözü verdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Borrell: Putin'in Ukrayna'da vazgeçemeyeceği askeri hedefleri var

Avrupa Birliği ve üye ülkeleri, geniş çaplı işgalin başlamasından bu yana geçen iki yıl içinde Ukrayna’ya toplam 28 milyar avro tutarında askeri teçhizat, mühimmat ve silah transfer etti. 2024 yılı için ise 21 milyar avro daha söz verdi.

AB Yüksek Temsilcisi Josep Borrell Brüksel’de düzenlediği basın toplantısında “Bugün Ukrayna’ya verdiğimiz desteğin özetini üye ülkelerle paylaştık. Yaklaşık 2 yıl önce Rusya işgalinin başlangıcından bu yana Avrupa Birliği ve üye ülkeler birlikte Ukrayna’ya 28 milyar avro değerinde askeri teçhizat sağladık. Bu bir proje değil, bir niyet değil, şu anda gerçektir” dedi.

Üye ülkelerin bu yıl ne kadar para vereceği konusunda henüz tam bilgiye sahip olmadığını ancak birçoğunun katkılarını zaten sunduğunu söyledi. Ona göre bu tutar en az 21 milyar avro olacak ve bu, 2024 yılında Ukrayna’ya yapılacak askeri yardım bütçesi olacak.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Borrell, “Geçen iki yıldaki 28 milyar avroya kıyasla bu yıl için 21 milyar avrodan bahsediyoruz” diye ekledi.

Aynı zamanda Avrupalı bakanların, Savunma Bakanı Rüstem Umerov‘dan Rusya ile savaş alanındaki durumun yanı sıra Ukrayna’nın temel ihtiyaçları ve öncelikleri hakkında güncel bilgiler aldıklarını kaydetti.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com