Ukrayna’da ayçiçek yağı fiyatı 100 UAH’a yükselecek (uzman tahmini)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Geçtiğimiz bir yıllık süreçte, Ukrayna’da ayçiçek yağı fiyatı neredeyse %90 artmıştı.

Ayçiçek Yağı

Ukrayna’da ayçiçek yağının fiyatı yakın gelecekte % 30 oranında artacak. Sonbaharda ürünün litre fiyatının 100 UAH olması beklenmektedir.

Ayçiçeği üzerinde çalışmalarda bulunan uzmanlar “Sonbaharda bir litre yağın fiyatı 100 UAH’dan daha pahalıya satılacağı tahmin edilmektedir. Fiyattaki böyle bir artışın nedenleri arasında hammadde maliyeti ve ürünün mevsimselliği bulunmaktadır.” dedi.

Uzmanlara göre, bu faktörler Ukrayna yağının ihracatındaki %18 oranındaki düşüşten de etkiledi. İtalya, İspanya ve Irak’a daha az ürün teslim edildi.

Geçen yıl boyunca, Ukrayna’da ayçiçek yağı fiyatı neredeyse %90 artmıştı. Dünyada ayçiçek yağının fiyatı en az yüzde 10 azalmasına rağmen, yerli ürün fiyatlarındaki artış eğilimi devam edecek.

Ekonomist Oleg Pendzin‘e göre, geçen yıl Ukrayna’da ayçiçek yağı fiyatlarındaki artışın durduğu tek bir ay olmadı. Yılın başından bu yana, ürünün fiyatı neredeyse yüzde 60 ve geçen ay içerisinde de neredeyse yüzde 4 arttı.

ukrhaber.com

Ukrayna’da yabancıları ilgilendiren yasal değişiklikler gündemde

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com