Kiev’de zorunlu aşılamaya karşı miting düzenleniyor (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de zorunlu aşıların kaldırılmasını ve İnsan Hakları örgütü liderinin serbest bırakılmasını talep eden bir protesto eylemi düzenleniyor. Polis, Kiev’in merkezinde bazı caddelerde trafiğin kısıtlandığını duyurdu.

Bugün, 24 Kasım, Ukrayna’da aşılarda zorunluluğun kaldırılması için harekete geçenler tarafından “Haklar ve özgürlükler için” isimli bir eylem, Kiev’de gerçekleşiyor. Organizatör, Ukrayna’daki anayasal düzende değişiklik çağrısında bulunduğu şüphesiyle yakın zamanda tutuklanan insan hakları aktivisti Ostap Stakhiv‘in hareketidir.

Kremlin ve oligarklar Ukrayna’da bir enerji krizini nasıl yaratıyor?

Birkaç yüz kişinin katıldığı miting Verkhovna Rada’nın hemen yakınında gerçekleşiyor. Eylemciler, “Üzerimizde deney yapmayı bırakın”, “Dijital getto yok, Covid-faşizm yok”, “Soykırıma son verin”, “Yalan salgını” ve “Zelenskiy – defol!” pankartlarıyla geldiler.

Eylemcilerin temel talepleri, Ukrayna’da zorunlu aşılamanın kaldırılması ve hareketin lideri Ostap Stakhiv’in serbest bırakılması. SBU, hareketin liderini Ukrayna’daki sosyo-politik durumu istikrarsızlaştırmaya çalışmaktan ve Rusya’dan gelen emirleri yerine getirmek şüphesiyle tutukladı.

IMF, Ukrayna için “stand by” programını Haziran 2022’ye kadar uzattı

Protesto sakince ilerliyor, ancak şehir merkezinde birkaç caddede trafik kısıtlandı. Devriye Polisine göre, 10:30-17:00 saatleri arasında şehir trafiği Hrushevsky, Khreshchatyk, Vladimirskaya, Avrupa Meydanı ve Taras Shevchenko Bulvarı’nda zaman zaman kısıtlanacak.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com