G7 büyükelçileri Ukrayna için önceliklerini açıkladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
G7 büyükelçilerinin AYM kararına yorumu Ukrayna geçmişe dönmemeli

G7 büyükelçileri, Ukrayna’daki çalışmalarını üç alana odaklamayı planlıyorlar: Adil ve sürdürülebilir kurumlar, müreffeh bir ekonomi ve güvenli bir ülke.

Ukrayna’daki G7 ülkelerinin büyükelçileri, 2022 için ülkede çalışma önceliklerini açıkladı. Belge, Ukrayna’daki Alman Büyükelçiliği tarafından 31 Ocak Pazartesi günü yayınlandı.

Belgede Ukrayna’nın güvenlik ve savunma sektörleri de dahil olmak üzere hükümet, parlamento, sivil toplum ve iş dünyası ile birlikte tüm reformlara insan hakları ve cinsiyet eşitliğini entegre etmeye teşvik edilmeye devam edeceği belirtildi.

Ukrayna’da hareketli günler: Üç ülkenin hükümet başkanları bu hafta Ukrayna’da

G7, Ukrayna’da çalışmak için üç büyük öncelik grubu belirledi: Adil ve sürdürülebilir kurumlar, müreffeh bir ekonomi ve güvenli bir ülke.

Birinci öncelikli gruplar: Adalet ve Sürdürülebilir Kurumlar

Yargı reformu

Yargı reformunun teşvik edilmesi, Adalet Yüksek Kurulu reformunun gerektiği gibi uygulanması ve Etik Kurulun etkin çalışması, Yüksek Hakimler Komisyonunun seçimi için komisyonun etkin çalışmasının sağlanması, zeminin hazırlanması içermektedir.

Yolsuzlukla mücadele

Ukrayna Hakimleri Yüksek Yeterlilik Komisyonu’nun çalışmalarının yeniden başlatılması, Başsavcılık Ofisi ve Devlet Soruşturma Bürosunda reform yapmaya devam edilmesi, yolsuzlukla mücadele kurumlarının (iddialı bir Ulusal Yolsuzlukla Mücadele Stratejisinin kabulü ve uygulanması, Ulusal Ajans’a destek) yolsuzluğun önlenmesi özellikle NABU, SAPO ve ARMA’nın etkinliğinin, bağımsızlığının ve erdeminin artırılması,Yüksek Yolsuzlukla Mücadele Mahkemesinin bağımsızlığının ve etkinliğinin arttırılması.

Yerinde yönetim

Yerelleşmeye ve sağlam bir şekilde uygulanmasına ve iyileştirilmiş bir seçim yasasının daha da geliştirilmesine bağlılığın sürdürülmesi, siyaset üzerindeki aşırı ekonomik etkinin azaltılmasına yönelik reformlar, medya özgürlüğünün artırılmasına yönelik reformlar.

İkinci öncelikli gruplar: Müreffeh Ekonomi

Ekonomik ve finansal kuruluşlar

Ekonomik büyümenin desteklenmesini (güçlü ve bağımsız NBU’ya destek, Ukrayna’nın uluslararası finans kurumlarıyla devam eden verimli etkileşimine destek, etkili, adil arazi reformunun daha fazla uygulanması ve izlenmesi, devlete ait işletmelerin ve bankaların şeffaf özelleştirilmesi, kurumsal sektörün iyileştirilmesi)

Ukrayna, tarihte ilk kez 15 nükleer santral reaktörünü aynı anda devreye alarak rekor kırdı

Enerj reformu

Yeşil geçiş ve enerji reformları (enerji sektöründe yatırımı, tekelleşmeyi ve şeffaflığı teşvik eden reformların uygulanması, (yeşil) hidrojen teknolojileri ve yenilenebilir enerji kaynakları gibi yeni enerji sektörlerinin araştırılması, reformlar ve eylemlerle Ukrayna’nın küresel iklim değişikliği mücadelesine katkısı).

Üçüncü öncelikli gruplar: Güvenli Ülke

Güvenlik ve savunma

Ulusal Güvenlik Yasasının ve gerekli tüzüklerin uygulanmasına devam edilmesi, sivil bir lider ve Ukrayna Silahlı Kuvvetleri tarafından yönetilen demokratik olarak hesap verebilir bir Savunma Bakanlığına geçişin sürdürülmesi, kurumsal şirketlerin daha da güçlendirilmesi.

Ukrayna Güvenlik Servisi reformunun uygulanması, onu en iyi Avrupa-Atlantik deneyimine dayalı iyi tanımlanmış işlevlere sahip modern bir karşı istihbarat organına dönüştürmek, Ukrayna’nın güvenliğini korumak için etkili bir yatırım doğrulama mekanizması oluşturma girişimini desteklemek.

Kolluk kuvvetlerinin çalışmaları

Ukrayna kolluk kuvvetleri reformunun uluslararası standartlara uygun olarak sürdürülmesi, Ekonomik Güvenlik Bürosu’nun uluslararası standartlara uygun olarak yeniden kurulması için destek.

Türkiye Ziraat Bankası Ukrayna pazarına girmeyi planlıyor

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com