Rus gazeteci, Putin’in Ukrayna’ya yönelik provokasyonlarının asıl amacını açıkladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Rus gazeteci Roman Popkov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna konusunda tavizler almak için Batılı ülkelerle bir “gangster pazarlığı” düzenlediğini söyledi. Putin, önce dünya kamuoyuna baskı yapıyor, ardından pazarlığa başlıyor.

“Ukrayna 24” TV kanalının yayınına katılan Popkov’a göre Putin’in psikotipi, bir KGB kadro subayı ile Rus suç dizisi Banditsky Petersburg’dan yetkili bir kişinin karışımı.

Johnson, Rusya’yı uyardı: Resim daha da endişe verici hale geliyor

Putin’in psikotipini açıklayan Popkov “Bu psikotip, onun bu şekilde davranmasına izin veriyor. Putin birkaç ay boyunca dünya toplumunu “boşuyor”: Ona baskı yapıyor, gözünü korkutmaya çalışıyor ve ardından baskıyı geçici olarak hafifleterek pazarlık aşamasını başlatıyor” dedi.

Putin’in provokasyonlarının asıl amacının, Kremlin’in Kiev’i Minsk anlaşmalarına uymaya zorlamasıdır diyen Popkov “Bu, Ukrayna’nın Batı güvenlik yapılarına entegre olamayacağının garantisi olacak. Üzerine baskı yapacak. Baskıyı artıracak ve zayıflatacak. Bu tür gangster pazarlıkları devam edecek” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com