Johnson, Rusya’yı uyardı: Resim daha da endişe verici hale geliyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Ukrayna sınırları çevresindeki durumu değerlendirdi ve durumu “daha endişe verici” olarak nitelendirdi. Rusya’yı müzakere etmeye ve feci sonuçlara yol açacak bir istiladan kaçınmaya çağırdı.

Twitter sayfasında bir mesaj yazan İngiltere Başbakanı Boris JohnsonBu haftanın başlarında, savunma şeflerimiz bana Ukrayna sınırındaki durum hakkında bilgi verdi. Resim gittikçe endişe verici hale geliyor – Rusya’yı müzakerelere katılmaya ve pervasız ve feci bir istiladan kaçınmaya çağırmaya devam ediyorum.” diye yazdı.

Polonya, Rus işgali durumunda Ukrayna’dan bir milyon kadar mülteci bekliyor

Yakın zamanda Boris Johnson, Rusya’nın Ukrayna çevresinde tırmandırdığı gerilime karşı ülkenin NATO’ya askeri katkısını güçlendirdiğini duyurmuştu.

Bu hafta Johnson’ın Rusya Federasyonu ve Ukrayna cumhurbaşkanları Vladimir Putin ve Vladimir Zelenskiy ile bir görüşmesi olacak.

Ayrıca , Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi durumunda İngiltere’nin Doğu Avrupa’da daha fazla kuvvet konuşlandırma niyetinde olduğu da biliniyordu .

Buna ek olarak, Johnson, daha önce Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin için “yeni bir Çeçenistan” olabileceğini belirtmişti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com