Türkiye Ziraat Bankası Ukrayna pazarına girmeyi planlıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Türkiye Ziraat Bankası temsilcileri, Ukrayna Yatırım Teşvik ve Destek Ofisi (UkraineInvest) temsilcileri ile bankanın Ukrayna pazarına girişi hakkında görüşmelerde bulundu.

Toplantıda, banka temsilcilerinin Ukrayna’nın yatırım ortamını görüştükleri ve UkraineInvest’ten Ziraat Bankası’nın yatırım hedeflerine yönelik organizasyonel ve danışmanlık desteğinin ileri aşamalarını ele aldığı kaydedildi.

Türkler Ukraynalılardan daha mı zengin (maaşlar, emekli maaşları, GSYİH)

Ziraat Bankası, Türkiye’nin en büyük devlet bankasıdır. 17 ülkede 115 lokasyonda faaliyet göstermektedir. Bankanın temel finansal hizmetleri, kurumsal ve bireysel krediler, dış ticaret ve yatırım finansmanı, yapılandırılmış finansman, uluslararası transferler ve hazine işlemleridir.

UkaineInvest ise yatırım, doğrudan yabancı yatırımları çekmek ve mevcut yatırımcıların Ukrayna’daki işlerini büyütmelerine yardımcı olmak için 2016 yılında kurulmuş bir hükümet yatırım teşvik ve destek ofisidir. UkraineInvest, Bakanlar Kurulu’na bağlı daimi bir danışma organıdır.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com