Podolyak müttefiklere seslendi: “Sadece oturup beklemek işe yaramayacak.”

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Podolyak: Rusya'nın terörü sponsoru olması, ekonomik fırsatlarını önemli ölçüde sınırlıyor

Cumhurbaşkanlığı Ofisi danışmanı Mihail Podolyak, önemli bir açıklama yaparak Rusya ile eşit miktarda mühimmata sahip olmalarına vurgu yaparak Ukrayna’nın müttefiklerine seslendi.

Twitter’daki mesajında Podolyak müttefiklere seslenerek şöyle dedi:

“İllüzyonlar yok. Konumsal bir değişiklikler de yok (ilerleme yok, ancak savaşın yoğunluğu son derece yüksek), “donma” belirtisi de yok. RF, temel görevlerini (aralarında egemen bir devletin yok edilmesi, yabancı toprakların ele geçirilmesi ve yasal olarak sabitlenmesi, büyük sadakatsiz halk gruplarının filtrelenmesi/sınır dışı edilmesi ve öldürülmesi) çözemedi ve bu nedenle çatışmalar devam ediyor. Rf tüm kaynaklarını savaşa harcıyor. Bu savaşın yalnızca askeri çözümü vardır. O halde bir kez daha: yanılsamaya kapılmayalım; öylece oturup beklemek mümkün olmayacak; Askeri üretimi önemli ölçüde artırmak ve Ukrayna’yı eşit miktarda silahla doyurmak hâlâ gerekli olacak. Ne kadar hızlı, ne kadar etkili olursa durum o kadar iyi görünecek…”

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com