The Telegraph: Ukrayna, Rusya’yı yanıltmak için cepheye aktif olarak sahte silahlar sağlıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna, Rus birliklerinin yanlış hedefleri vurabilmesi için cepheye büyük miktarlarda sahte silahlar gönderiyor. Ukraynalı askerlerin artan Rus saldırıları ve azalan malzemelerle karşı karşıya kalması nedeniyle sahte silahlara olan talep arttı.

İngiliz The Telegraph haberinde gönüllülerin, düşmanı sahte hedeflere cephane israf etmesi için kandırmak amacıyla hurda malzemelerden gerçek boyutlu roketatar ve topçu parçaları modelleri inşa ediyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Özellikle, geçen yıl bu türden gönüllülerden yalnızca bir grup, çarpışmada konuşlandırılan Stugna tanksavar güdümlü füze sistemlerinin (ATGM’ler) ve iki adet 152 mm D-20 obüs topçu silahının 200’den fazla maketini inşa etti.

Fotoğraf: The Telegraph

İlk taklit roketatarın geliştirilmesi iki ay sürdü ve maliyeti yaklaşık 3-4 bin UAH idi.

O zamandan beri üretim süreci birkaç güne, maliyeti bin UAH’a düşürüldü.

Ordu ayrıca sahte Patriot hava savunma sistemi de dahil olmak üzere daha karmaşık modellerin geliştirilmesi için bir emir aldı. Geliştirilmesi yaklaşık 10 bin dolara mal olacak.

Ayrıca Ukrayna’da da işgalcilerin saldırısına uğrayan sahte Starlink sistemleri yaratılıyor. Sahte terminaller, düşman istihbaratını karıştırmak için gerçek terminallerin yakınına yerleştirilmektedir.

Fotoğraf: The Telegraph

Aynı zamanda Ukrayna askerleri, sahte silahların Batı yardımındaki gecikmeler sorununa çözüm getirme ihtimalinin düşük olduğunu belirterek “Bu modellerin ana fikri düşmanı yıpratmak ve konumunu görmek. Gerçek silahlara ihtiyacımız var çünkü savaşı ancak gerçek silahlarla kazanabiliriz” diyorlar.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com