Zelenskiy: Rusya şiddeti ve nefreti ideoloji haline getirdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev bölgesinin kurtarılmasının ikinci yıldönümünde Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy, Rusya’nın nefreti ve şiddeti ideolojisi haline getirdiğini ve bunun güç, birlik ve Rusya Federasyonu’nun Ukrayna’ya karşı savaşının küresel öneminin anlaşılmasıyla durdurulabileceğini söyledi.

Zelenskiy konuşmasında şöyle dedi:

“Bu savaş küresel öneme sahiptir. Devletimizin var olma hakkı ve aynı zamanda her insanın yaşam hakkı için yapılan bir savaştır. Halkımızın onuru ve kaderi için çabalayan her halk için bir savaştır. Bu, kimsenin diğerlerine göre canavar olmaya cesaret edemeyeceği bir savaştır.”

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Sonuçta, burada, Ukrayna’da, halkımızı, hayatlarımızı, devletimizi koruyan insanlık kazanacak” diye vurguladı.

Rusya, başkalarına karşı bu tür saldırıları başlatmak için önce kendi ahlakını yok etti, şiddeti ve nefreti kendi ideolojisi haline getirdi. Bu tür sistemler öylece kalmaz. Güç onları durdurur. Birlik onları durdurur. Kararlılık ve tam olarak ne istendiği onları yok eder.”.

“Dünyada bize gerçekten yardım eden herkese teşekkür ediyorum. Şan olsun güçlü halkımıza, askerlerimize! Şan olsun insanlığı ve yaşamı koruyan herkese! Şan olsun Ukrayna’ya!”.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com