Budanov: Rusya, Kalibr füzesi stokluyor ve bunları yakın gelecekte kullanabilir

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Budanov: Rusya, Kalibr füzesi stokluyor ve bunları yakın gelecekte kullanabilir

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Ana Müdürlüğü başkanı Kirill Budanov Rus filosunun Kalibr seyir füzelerini stokladıklarını ve bunları yakın gelecekte Ukrayna’ya saldırmak için kullanabileceklerini söyledi.

Rusya’da Kalibr yerine Kh-101 seyir füzelerinin daha etkili olması sebebiyle kullanılmasına karar verildiğini belirten Budanov “Yakın gelecekte Kalibr seyir füzelerini tekrar göreceğimizi düşünüyorum, çünkü X-101’lerin sayısı ciddi oranda azaldı… Düzenlemeler, belgeler, kararlar vs var. İlk iş filonun füze stoğunu yenilemek, Çünkü o dönemde önemli ölçüde azalmışlardı. Bu görevi yerine getirdiler. Yani artık teknik olarak kullanıma hazırlar. Filo füzelerini stoklarken, Rus Havacılık ve Uzay Kuvvetleri Kh-101’i kullandı.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Geçen yıl Rusların Ukrayna’nın enerji sektörünü vurmak için denizden konuşlu Kalibr seyir füzelerini aktif olarak kullandığını da eklemek gerekir. Bu yıl düşman bu tip füzeleri neredeyse hiç kullanmadı.

Ukrayna Hava Kuvvetleri, Rusların önceki gece boyunca toplam 14 stratejik havacılık seyir füzesi, bir İskender balistik füzesi ve bir Kh-59 daha ateşlediğini bildirdi. Hava savunma güçleri dokuz adet X-101/X-555 füzesi ve dokuz adet Şahed’i düşürdü.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com