İngiliz istihbaratı: Rusya, her ay 30 bin yeni asker topluyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Rusya Federasyonu, Ukrayna'daki savaş için Orta Asya'dan göçmen topluyor

Rusya her ay yaklaşık 30,000 yeni askeri orduya katıyor. Bu, kayıplarını karşılamasına ve Ukrayna’ya karşı savaşı sürdürmesine olanak tanıyor.

Britanya Savunma Bakanlığı’nın özet raporuna göre Rus birlikleri Avdiivka’dan batıya doğru kademeli ilerlemeye devam etti. İstihbarat, Mart 2024’ün sonunda Rusların Tonenke ve Orlivka adlı iki köyün kontrolünü ele geçirebileceğini öne sürüyor.

Britanya Savunma Bakanlığı, “Rusya ön cephedeki diğer bazı noktalara saldırmaya devam ediyor, ancak son haftalarda çok az ilerleme kaydetti.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Rusya’nın özellikle teçhizat ve mühimmat konusunda önemli bir nicelik avantajına sahip olduğu belirtilerek, “Muhtemelen her ay yaklaşık 30,000 ek asker topluyorlar; kayıplar vermeye ve Ukrayna güçlerini yıpratmaya yönelik saldırılara devam edebilir.” denildi.

Cephede neler oluyor

Kış aylarında Rus işgalcilerin cephedeki saldırılarını yoğunlaştırdığı hatırlanacak. Özellikle Ruslar Avdiivka’yı ve bazı komşu köyleri ele geçirmeyi başardılar. Ancak Ukrayna ordusu, Avdiivka yakınında mevzi tutuyor ve düşmanın daha fazla ilerlemesini engelliyor.

Ayrıca Ukrayna ordusu daha önce işgalcilerin Donetsk bölgesindeki Çasiv Yar’ı ele geçirmeye çalıştıklarını da bildirmişti. Cephenin bu kısmında çatışmalar devam ediyor.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com