Ukrayna’da artık çiftler birkaç tıklamayla online olarak evlenebilecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Bakanlar Kurulu, Diya uygulamasını kullanarak elektronik evlilik kaydına ilişkin kararı onayladı. Artık çiftler görüntülü video üzerinden resmi olarak evlenebilecekler.

Dijital Dönüşüm Bakanı Mihail FedorovUkraynalılar uygulama üzerinden kolayca evlenebilecekler. Bu özellikle askeri personel ve savaş nedeniyle uzakta olan çiftler için geçerli Bu, kamu hizmetleri alanında bir atılım olacak, dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yok. Las Vegas’taki gibi hızlı, Diya’daki diğer her şey gibi kullanışlı ve basit.” kaydetti.

“Diya” da evlilik nasıl yürüyecek?

  • öncelikle uygulamaya bir başvuru gönderilecek;
  • bir DRATS çalışanı, video bağlantısı aracılığıyla bir düğün töreni düzenleyecek;
  • gelin ve damat evlilik senedini online olarak imzalayacaklar.

Dijital Dönüşüm Bakanlığı yaptığı açıklamada, “Tıklayın – tıklayın – ve evlisiniz. Hayallerinizi dijital gerçekliğe dönüştürüyoruz” dedi .

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Daha önce Fedorov, hizmetin güvenli olacağını ve kişinin bilgisi olmadan biriyle evlenmenin imkansız olacağını, çünkü doğrulamanın birkaç aşaması olacağını bildirmişti. 2023 yazının başı itibarıyla 3,328 uzaktan evlilik kaydedildi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com