Zelenskiy ailesi gelir beyanını yayınladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Fotoğraf: telgraf/Zelenskiy_official

Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, 2023 yılı için mülkiyet, gelir, giderler ve mali yükümlülüklere ilişkin bir bildiri yayınladı. Buna göre aile üyelerinin geçen yılki geliri 12.42 milyon UAH olarak gerçekleşti.

Cumhurbaşkanlığı’nın web sitesinde yayınlanan açıklamaya göre Zelenskiy’nin ailesinin OVDP tahvillerinin satışından elde edilen geliri, toplam gelirin yarısından fazlasını (7 milyon 455 bin 972 UAH) oluşturmaktadır.

Zelenskiy ailesinin 2023 yılındaki ana geliri ücretler, banka faizleri ve gayrimenkul kiralama gelirlerinden oluşarak 4 milyon 967 bin 36 UAH’a ulaştı.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Raporda, “Devlet Başkanı ailesinin nakit bakiyesi geçen yılın sonunda neredeyse 2 milyon 800 bin UAH azaldı. 2023’te varlıklar, gayrimenkuller, araçlar vb. ile ilgili başka önemli bir değişiklik olmadı” deniyor.

Bildiride, kira ödemelerinin yenilenmesiyle bağlantılı olarak cumhurbaşkanı ailesinin gelirinin bir önceki yıla göre arttığı belirtiliyor.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com