23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun!

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ulusal egemenliğimizin simgesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100. yıldönümü, geleceğimizin teminatı çocukların 23 Nisanı kutlu olsun! Ulu Önder Atatürk başta olmak üzere tüm milli mücadele kahramanlarını bir kez daha rahmet ve saygıyla anıyoruz.

Bu özel günde Türk Hava Yolları da bir jest yaptı.

Türk Hava Yolları’nın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için Ankara’dan kalkan THY1920 uçuşu ile önce dairesel bir şekilde Aksaray’a, ardından dönüş ile Çankırı Çorum’a kadar ulaştı. Ardından tekrar Ankara’ya doğru inerek Türkiye haritası üzerinde bir ay yıldız çizdi.

T.C. Kiev Büyükelçiliği de yayınladığı Türkçe ve Ukraynaca mesajla 23 Nisan’ı kutladı.

Ulusal egemenliğimizin simgesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100. yıldönümü, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın 23 Nisanı kutlu olsun!

Bize bu günü armağan eden Ulu Önderimiz Atatürk başta olmak üzere tüm milli mücadele kahramanlarını bir kez daha rahmet ve saygıyla anıyoruz.

Вітаємо з 23 квітня, днем наших дітей, гарантії нашого майбутнього, та 100-ю річницею відкриття Великих Національних Зборів Туреччини – символу нашого національного суверенітету!

З повагою згадуємо героїв національної боротьби і, перш за все, нашому Національному Лідеру Ататюрку, який подарував нам це свято.

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliği de Ukraynaca ve Türkçe bir mesaj yayınladı:

Українські дітки привітали своїх турецьких друзів з Днем Національного суверенітету і захисту дітей, який відзначається в Туреччині 23 квітня.

İçten tebessümleri ile kalbimize dokunan, pozitif enerjisiyle bize ilham veren ve neşe kaynağımız olan her ulustan çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun! Hep mutlu olun ki mutluluğunuz bizi yaşatsın, çocuklar!
#Evde23Nisan

THY1920 uçuşunun çizdiği ay yıldızın hızlandırılmış videosu.

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com