Ukrayna, Japonya ve İngiltere garantisi altında Dünya Bankası’ndan 1.5 milyar dolar aldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Ukrayna, Japonya ve İngiltere garantisi altında Dünya Bankası'ndan 1.5 milyar dolar aldı

Ukrayna, Japonya ve İngiltere’nin “Büyümenin Temelleri” kalkınma politikasını desteklemek amacıyla Dünya Bankası mekanizması aracılığıyla 1.5 milyar dolarlık kredi aldı.

Finansmanın 984 milyon doları Dünya Bankası Güven Fonu aracılığıyla Japonya Hükümeti’nin, 516 milyon doları ise Büyük Britanya’nın garantisinden oluşuyor.

Devlet bütçesinin genel fonu 1.4 milyar dolar aldı. Ukrayna’nın kredi yükümlülüklerini yerine getirme maliyetini azaltmak amacıyla program, Japon fonlarından 99.54 milyon dolar tutarında faiz kapitalizasyonunu öngörüyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Söz konusu dilimi alabilmenin önkoşulu, başta Ukrayna’nın gümrük ve vergi mevzuatının AB normlarıyla uyumlu hale getirilmesi, maliye politikasının iyileştirilmesi ve sermaye piyasalarının düzenlenmesi, şeffaflık ve hesap verebilirliğin sağlanması, elektronik satın alma sisteminde geliştirmeler olmak üzere program kapsamındaki gerekli sekiz şartın Ukrayna tarafından yerine getirilmesiydi. .

Hatırlanacağı üzere NBU daha önce Ukrayna’nın Mart-Nisan döneminde 10 milyar dolar uluslararası finansman alacağını duyurmuştu.

Mart ayında Ukrayna AB’den 4.5 milyar avro, Kanada’dan 1.5 milyar dolar, Dünya Bankası’ndan 1.5 milyar dolar ve IMF’den 900 milyon dolar aldı. AB, Nisan ayında 1.5 milyar avro daha sağlayacak.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com