Rusya, Kanev ve Dinyester hidroelektrik santrallerini hedef aldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Zelenskiy dondurulan varlıkların Ukrayna'ya devredilmesi çağrısında bulundu

29 Mart gecesi Rus birlikleri kasıtlı olarak Kanev ve Dinyester hidroelektrik santrallerini hedef aldı.

Cumhurbaşkanı Vladimir ZelenskiyTerörist ülke, Herson bölgesindeki çevre felaketinin tekrarlanmasını istiyor. Ama artık sadece Ukrayna değil, Moldova da tehdit altında. Tıpkı Ukrayna’da hep birlikte ve zamanında durdurmazsak Rus savaşının da durmayacağı gibi, su da sınır direklerinde durmayacak.” diye vurguladı.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Ukrenergo, gece boyunca gerçekleşen büyük saldırı sonucunda termik ve hidroelektrik santrallerinin hasar gördüğünü bildirdi. Tesislerde hasar incelemesi devam ediyor.

Saldırı hakkında

29 Mart gecesi hava savunma güçleri, Rus işgalcilerin Ukrayna’ya saldırmaya çalıştığı 39 füzeden 26’sını ve 60 Şahed tipi saldırı İHA’sından 58’ini düşürdü.

29 Mart gecesi Ukrayna’daki enerji tesislerine yönelik yeni bir büyük saldırı düzenlendi. Orta ve batı bölgelerdeki termik ve hidroelektrik santraller hasar gördü.

Karpat bölgesi ve Lviv bölgesinde kritik altyapı tesisleri hasar gördü. DTEK’in üç termik santraline işgalciler ağır hasar verdi: Bir elektrik mühendisi yaralandı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com