Hızla eriyen kar nedeniyle Odessa sular altında kaldı (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Karların erimesi sonrasında sokakları su bastı. Odessa’da kötü hava sonrasında ısınma başladı. Sonuç olarak, eriyen kar nedeniyle Odessa yolları tam anlamıyla nehirlere dönüştü.

Foto:  opentv.media

Sosyal ağ kullanıcıları tarafından 1 Şubat’ta yayınlanan videolar, eriyen karların yarattığı su baskınları göstermektedir.

Görüntüler, karın eridiğini ve sokakları sular altında bıraktığını gösterirken, yağmur suyu drenaj sistemlerinin yetersiz kaldığını ve arabaların su basmış yollarda gittiğini göstermektedir.

Aynı zamanda kötü hava koşulları sonucu yollarda derin çukurlar oluştu .

Odessa bölgesindeki Karayolları Servisi tarafından Facebook sayfasında iletilen mesajda ise “Odessa bölgesinde beş gün boyunca kötü hava şiddetlendi – önemli kar yağışı, kar fırtınası ve buz. Yıllardır niteliksel olarak onarılmayan yollarda büyük delikler oluştu.” denildi.

Yollar incelenip çukurlar tespit edildikten sonra yollardaki bozuklukların giderilmesi için çalışmalara başlanacağı ve asfalt beton santrallerinin hazırlıklarına çoktan başladığı söylendi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com