Zelenskiy: ABD gerekli askeri yardımı sağlamadığı takdirde Ukrayna ordusu geri çekilecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Zelenskiy: Rus teröristler için artık Karadeniz güvenli değil; gökyüzü de güvenli olmayacak

Zelenskiy’e göre, cephe istikrarlı kalırsa Ukrayna yeni bir karşı saldırı için yeni tugayları silahlandırabilir ve eğitebilir.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, baskı altındaki Ukrayna kuvvetlerinin ön hatlarını güvence altına almak ve mühimmat tasarrufu sağlamak için geri çekilmek zorunda kalabileceği konusunda uyardı. Bu, ABD’nin Ukrayna’ya gerekli askeri yardımı sağlamaması durumunda gerçekleşecek.

Zelenskiy, The Washington Post’a verdiği röportajda Kongre’nin 60 milyar dolarlık askeri yardım paketini onaylamadaki gecikmesinin Ukrayna’ya çok pahalıya mal olduğunu belirtti. Ordu gelecekteki operasyonları planlayamadı ve Kongre yaklaşık altı ay boyunca tartıştı.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Zelenskiy “ABD desteği olmazsa, hava savunmamız yok, Patriot füzelerimiz yok, elektronik harp karıştırıcılarımız yok, 155 mm topçu ateşimiz yok demektir. Bu da adım adım geri çekileceğimiz anlamına gelir” dedi.

Savaş bölgesinin basit bir diyagramını elindeki kağıda çizen Zelenskiy “Ön cepheyi korumak için günde 8,000 mermiye ihtiyacınız varsa ve örneğin yalnızca 2,000 merminiz varsa, daha azını yapmalısınız. Nasıl? Tabii geri dönmek için. Cephe hattını kısaltın. Eğer kırılırsa Ruslar büyük şehirlere gidebilir.” dedi.

Zelenskiy, ordunun geri çekilmemenin bir yolunu bulmaya çalıştığını söyledi. Rusya’nın Şubat ayında Avdiivka’yı ele geçirmesinin ardından kendisine göre “ordumuzun akıllı adımları sayesinde durumu istikrara kavuşturduk.” Ona göre, eğer cephe istikrarlı kalırsa, Ukrayna bu yılın sonlarında yeni bir karşı saldırı için arka tarafta yeni tugayları silahlandırabilecek ve eğitebilecek.

Zelenskiy “Siz yeni bir karşı saldırı hazırlamak için gerekli adımları atmazsanız, Rusya atacaktır. Bu savaşta şunu öğrendik: siz atmazsanız, Rusya atacaktır” diye ekledi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com