CNN: Batılı istihbarat teşkilatları Ukrayna’daki savaşın en az iki yıl daha sürmesini bekliyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Fotoğraf: 17-я отдельная танковая Криворожская бригада им. Константина Пестушка

Batılı istihbarat teşkilatları Rusya’nın Ukrayna’ya karşı savaşının en az iki yıl daha devam edeceğini öngörüyor. Ukrayna ordusunun yeni bir karşı saldırısı da bekleniyor.

CNN’e göre Amerikan ve Batılı istihbarat teşkilatları, bu yıl Amerikan siyasetinde ne olursa olsun, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı savaşının “uzun süre” devam edeceğini varsayıyor.

Verilere aşina çok sayıda kaynak, “Tahminler değişiklik gösteriyor, ancak neredeyse hepsi çatışmaların en az iki yıl daha devam edeceğini varsayıyor. Bu, Biden’in ilk dönemine dayanmaya yetecek kadar uzun” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Aynı zamanda, CNN’in belirttiği gibi, bazı Amerikalı ve Batılı yetkililer özel görüşmelerde Ukrayna’daki düşmanlıkların beş yıl daha sürebileceğini söylüyor.

Bu arka plana karşı, aralarında bazı Cumhuriyetçilerin de bulunduğu ABD’li yetkililer, başkanlık seçimleri öncesinde Ukrayna’ya yönelik yeni finansmanı onaylamaya çalışıyor.

Karşı saldırı mümkün

Adı açıklanmayan bir Amerikalı yetkilinin yayına söylediği gibi, 2024 yılında Ukrayna, savunma sanayini güçlendirmek ve 2025’ten önce güçleri eski haline getirmek için çalışacak.

“Bu nedenle Batı’nın sürekli desteği çok önemli, çünkü 2025’in ve muhtemelen gelecek yılların gelecekteki kaderini belirleyecek her şey bu yıl yapılacak.”

Adı açıklanmayan başka bir ABD askeri yetkilisi, Ukrayna’nın Melitopol’de Rusları yenmeye yönelik büyük bir karşı saldırı girişiminin “en az iki yıl içinde” gerçekleşeceğini belirterek “Her iki taraf da asker ve teçhizat açısından 2024’te büyük değişiklikler bekleyemeyecek kadar yorgun.” diye açıkladı.

Yetkili ayrıca Ukraynalıların 2025’i “yeni bir saldırı başlatmak için neler yaratabilecekleri açısından daha gerçekçi bir seçenek” olarak tartıştıklarını da sözlerine ekledi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com