Pentagon: Ukrayna kilit askeri hedeflere kışa kadar ulaşabilir

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Pentagon Silahlı Kuvvetlerin Herson, Harkov ve Donetsk bölgelerindeki son başarılarına dikkat çekerek kışa kadar Rus işgalcilerine karşı mücadelede konumunu güçlendireceğini belirtti.

Ukrayna, bir dizi önemli askeri hedefe ulaşabiliyor ve kış arifesinde Rus işgalcilerine karşı mücadelede konumunu güçlendirebiliyor.

Pentagon’da uluslararası güvenlik konularını denetleyen Celeste Wallander Ukrayna’nın Herson bölgesinde son zamanlarda gösterdiği ilerlemenin yanı sıra, Silahlı Kuvvetlerin Harkov ve Donetsk bölgelerindeki başarılarından bahsederek, Ukrayna birliklerinin Rus tahkimat hatlarını aştığı ve binlerce Rus askerini tedarik kaynaklarından kesmekle tehdit ederek Dinyeper boyunca hızla ilerlediğini belirtti.

Ankara’da Ukrayna Parkı açıldı: “Savaşa Hayır, Barışa Evet”

Wallander, Stratejik ve Uluslararası Araştırmalar Merkezi’ne verdiği röportajda, “Ukrayna, üç hedefi de gerçekleştirme yolunda görünüyor.

Wallander’a göre bu, Kremlin’in Odessa’yı ele geçirme emellerinin önünde daha da büyük bir engel olacağı için “Rusya için büyük bir yenilgi” olacak.

Wallander “Bu çok daha zor hale geliyor ve Ukrayna’ya kış aylarındaki en aktif çatışmaların olduğu bölgelerde olası durgunluğu beklemek için çok daha iyi bir savunma pozisyonu sağlıyor” dedi.

Güneydeki ilerleme, Ukrayna kuvvetlerinin hızlı bir şekilde toprakları ele geçirdiği, sayıca fazla Rus kuvvetlerini tedarik kaynaklarından kesip geri çekilmeye zorladığı doğu Ukrayna’da Eylül ayının başından bu yana Kiev’e büyük başarı getiren bir taktiği yansıtıyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

Vollander, Ukrayna’nın geçen Cuma günü Liman şehrini kurtarmasının “Rusya’nın ikmal hatlarını kesmek, cephe hattı boyunca asker sevk etme yeteneğini önemli ölçüde etkileyeceğini” kaydetti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com