Ukrayna Parlamento Seçimleri’nde Türk Aday: Kadem Ergül

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna tarihinde bir ilk olarak  21 Temmuz 2019 tarihinde yapılacak erken Ukrayna Milletvekili seçimlerinde İgor Smeşko’nun Güç ve Onur Partisi  (Сила і честь) listesinde Türk kökenli Artvinli Ukrayna vatandaşı Kadem Ergül de yer aldı. Ayrıca aynı partiden Kırım Tatarı Refat Çubarov’da milletvekili adayıdır.

Kadem Ergül Kimdir?

Kadem Ergül 1972 Kemalpaşa / Artvin’de doğmuştur. 1992 yılında üniversite öğrenimini tamamlamak için Kiev Ukrayna’ya gelmiştir. Öğrenimine devam ederken Çukurova grubunda part-time çalışmaya başlayarak iş hayatıyla tanışmıştır. Mezuniyetinden sonra Koç Holding bünyesinde bulunan RAM Dış Ticaret A.Ş.nde çalışmaya devam etmiştir. Profesyonel kariyerinde elde ettiği tecrübeyi, girişimci karakteri ve cesaretiyle birleştirip profesyonel hayattan ticaret hayatına geçmiştir. Türlü güçlüklerle mücadele ederek işlerini geliştirmiş ve 90lı yılların sonuna doğru, o dönemde ivme kazanan inşaat sektörüne girmiştir. Ukraynalı işadamları ve arkadaşları ile ortaklıklar kurmuş, binlerce kişiye istihdam yaratmış ve onlarca başarılı projeye imza atmıştır.

2018 yılı itibarıyla tüm ticari faaliyetlerine son vermiş ve siyasete girme kararı almıştır. Doğduğu ülkede 7’den 70’e herkesin siyaseti takip ettiği, takip etmekle kalmayıp bir çok kişinin aktif olarak rol aldığı bu arenanın Ukrayna’da çok daha farklı olduğunu, siyaseti daha çok para odaklarının yönlendirdiğini gözlemlemiş, Sila i Çest partisinin başkanında farklı, yeni ve değerli fikirler görmüş ve arkadaşları ile birlikte bu partiye üye olmuştur. Ukrayna’nın geleceği için bu partinin hedeflerini, amaçlarını, entellektüel duruşunu desteklemeye karar vermiştir. Her ne kadar Ukrayna vatandaşlığını yeni almış olsa da, eşinin ve çocuklarının doğmuş olduğu ve kendisinin 30 yıla yakındır yaşadığı ve hayatını kazandığı bu ülkeye hizmet etmek istemektedir. Çocuklarının geleceklerini, dünyanın herhangi bir yerinde değil, bu ülkede, Ukrayna’da kurabilmeleri için elinden geleni siyasette de yapmak istemektedir.

Partisi ve Ukrayna Yüksek Seçim Kurumu tarafından adaylığı onaylamış kendisine adaylığında başarılar diliyoruz.

Hayırlı ve uğurlu olması dilekleriyle.

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com