Ankara’da Ukrayna Parkı açıldı: “Savaşa Hayır, Barışa Evet”

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ankara’da Çankaya Belediyesi Kızılırmak Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Ukrayna Parkı törenle açıldı. Törene, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Ukrayna Büyükelçiliği Elçi Müsteşarı Aleksey Çernişev, Ukrayna ve Kırım Tatar diasporasının temsilcileri ve çok sayıda halk katıldı.

Kızılırmak Mahallesi’ne inşa edilen 8.230 metrekare alana sahip olan Ukrayna Parkı, bölgeye 5.450 metrekare yeşil alan kazandırmış oldu.

Ukrayna’nın Türkiye Büyükelçi Yardımcısı Aleksey Çernişev açılış töreninde yaptığı konuşmada “Ankara’nın merkezinde böyle bir parkın açılması, Ukrayna-Türk dostluğunun daha da güçlenmesini simgeliyor. Bu parkın, bu harika lokasyonun Ukraynalılar ve Türkler tarafından ortak etkinlikler için aktif bir yer haline gelmesini umuyoruz. Ukrayna’nın Türkiye’de daha fazla yer almasından dolayı içtenlikle müteşekkiriz.” dedi.

Geçen sene Rivne’de bir kadını öldüren Türk vatandaşı 11 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Açılış konuşmasını yapan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen “Bugün güzel bir gün çünkü bugün Çankaya’mıza 3 Park kazandırdığımız bir gün şu anda açılışını burada yaptığımız ise Ukrayna Parkı’mız. Atatürk Kültür Merkezi de ihalesi tamamlandığında hedefimiz, 29 Ekim 2023’e yetiştirmek yani Cumhuriyetimizin 100. yılında gelecek yıl hem 750 dönüm Bademlidere Kent Ormanı’nı 23 Nisan’da açacağız hem de Atatürk Kültür Merkezi’ni 29 Ekim 2023’te inşallah açacağız ve Cumhuriyetimizin 100. yılına armağan edeceğiz.

Bugün açılışını yaptığımız parkımızın adı Ukrayna; biz bu parka Ukrayna adını verme kararını belediye meclisimizde aslında üç buçuk yıl önce aldık. Üç buçuk yıl önce, Ukrayna Parkı adını verme kararı aldığımızda Rusya, Ukrayna’yı işgal etmemişti, bu savaş yoktu ama şimdi bugün bu parkı açmak daha bir anlamlı oldu. Çünkü Ukrayna, egemen ve bağımsız bir devlettir hem Türkiye Cumhuriyeti devletimiz hem de uluslararası bütün kamuoyu Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline karşı bir noktada durdu. Bağımsız bir devleti işgal etmek uluslararası hukuka da aykırıdır. Biz bugün bu parkı açarken ‘Savaşlar olmasın, diyoruz biz bu parkı açarken insanlar ölmesin diyoruz biz bu parkı bugün açarken sonuna kadar barışı savunduğumuzu ve her egemen devletin üniter yapısına, sınırlarına, bağımsızlığına saygı gösterilmesi gerektiğinin altını çiziyoruz Onun için ‘savaşa hayır, barışa evet’ diyerek bu parkımızı armağan ediyoruz.” dedi.

Parkın konumu şu şekildedir.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com