Geçen sene Rivne’de bir kadını öldüren Türk vatandaşı 11 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Rivne'deki kanlı cinayetin detayları ortaya çıktı

Rivne bölge savcılığı, bir kadını kasten öldürmekle suçlanan 49 yaşındaki bir Türk vatandaşının duruşması sonrasında 11 yıl hapis cezasına çarptırıldığını bildirdi.

Geçen yıl Kasım ayında, günlük kiralanan bir dairede, daire sahibinin 38 yaşında bir kadının cesedini bulmuştu. Şüpheli Türk vatandaşı ise bir hafta içinde Rivne’deki tren istasyonunun yakınında gözaltına alınmıştı.

Stoltenberg’in, Ukrayna’nın NATO’ya üyelik başvurusuna tepkisi

Mahkemede, savcı, toplanan delillere dayanarak, 1 Kasım 2021 akşamı, ölen ile sanık arasında kıskançlık nedeniyle bir tartışma çıktığını ve bu sırada erkeğin kadına en az on üç kez sert bir nesneyle künt bir şekilde vurduğunu kanıtladı. Kadın aldığı darbeler sonucunda olay yerinde hayatını kaybetti.

Duruşma sırasında, Türk vatandaşı suçunu tamamen kabul etti. Tövbe ettiğini ve zararları tazmin etmeye ve merhumun ailesine yardım etmeye hazır olduğuna dair güvence verdi.

Rivne Şehir Mahkemesi adamı suçlu buldu ve 11 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Karar henüz yasal olarak yürürlüğe girmedi, taraflar temyize gidebilirler. mahkemesinde temyiz edebilirler.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com