Rivne’deki kanlı cinayetin detayları ortaya çıktı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Geçen gün Rivne şehri, 38 yaşındaki bir yerel sakinin vahşice öldürülmesiyle ilgili korkunç haberle şok oldu. Kadın, keskin olmayan bir cisimle dövülerek öldürülmüştü ve şüpheli kişi Rivneli kadının internette tanıştığı 48 yaşındaki bir Türk vatandaşıydı.

Rivne'deki kanlı cinayetin detayları ortaya çıktı

2 Kasım’da Rivne’den bir kadının korkunç bir cinayet sonucunda öldürüldüğü öğrenildi. Volinska Diviziya Caddesi’nde dairesini kiraya veren evin sahibi, dairesinde kanlar içinde bir kadın cesedi buldu. Daireyi kiralayan 48 yaşındaki Ekrem Karataş‘ın Oksana adında 38 yaşında bir kadını öldürdüğü şüphesiyle polis tarafından aranmaya başlandı.

Rivneli gazeteci Mykhailo Prysyazhniuk‘a göre, öldürülen Oksana, Ekrem için sadece bir “yardımcı” değil, aynı zamanda onunla romantik bir ilişkisi de bulunuyordu. Kadının, resmi olarak bir kocası olmasına rağmen internette tanıştığı iddia edildi. “Aşıkların” ilişkisi ne kadar sürdü, bilinmiyor. Daha önce, polisin Ekrem’in Oksana’yı soyduğu ile ilgili bir şüphesi vardı; çünkü kadının kocası yurtdışında çalışıyor ve düzenli olarak para gönderiyordu.

Rivneli bir kadının cesedini bulan polis, Türk vatandaşının arandığını açıkladı. Rapora göre, daha önce görünüşünü değiştirerek Rivne’den ayrıldı. Güvenlik kameraları, adamın bilinen halinden farklı göründüğünü kaydetti.

Rivne Bölgesi Emniyet Müdür Yardımcısı Sergey Kroşko, “Kaybolmadan önce görünüşünü değiştirdi: saçını kesti ve traş etti. Dairede saç bulundu, arabası yoktu.” dedi.

Kaçan adam birkaç farklı şehre uğradı: Jitomir ve Berdiçev’e gitti.

Polis, “Müfettişler, suçtan sonra saldırganın bir otobüse binerek Jitomir’e gittiğini ve oradan kırmızı bir Renault Trafic aracının Berdiçev’e ulaştığını tespit etti. Şüphelilerin başka suçlar işlemesini önlemek için polis, minibüs sürücüsünden polisle irtibata geçmesini istedi.” dedi.

11 Kasım’da ise Rivne’de yakalandı ve gözaltına alındı. Ukrayna Ceza Kanunu’nun 115. Maddesinin 1. Kısmı uyarınca başlatılan yargılama öncesi soruşturma süresince tutuklu kalacak. İşlediği suçtan ötürü on beş yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya.

Ekrem Karataş, sorgulama sırasında görüşmede, Oksana’nın kocasıyla yazıştığı için için onu kıskandığını ve cinayeti kıskançlıktan işlediğini belirtti. İddiaya göre cinayet sabahı Ekrem, telefonda çok sayıda mesaj gördü ve sinirlendi.

Rivne bölgesi polisi de bu itirafı doğruladı.

Adamın sarhoş olup olmadığı ise tespit edilemedi.

Polis, “Onu suçtan hemen sonra tutuklamadığımız için gerçekten alkollü olup olmadığını tespit etmek mümkün olmadı. Kendisi de itiraf etmedi.” dedi.

Ülkede yasadışı olarak bulunuyordu

Ekrem Karataş, Ukrayna topraklarında yasa dışı olarak bulunuyordu. Birkaç yıldır tescil belgesi yok.

Rivne bölge polisi, “2018’de sınırı yasal olarak geçti, ancak daha sonra Devlet Göç İdaresi’ne kayıt yaptırmadı. Yani yasadışı olarak Ukrayna topraklarında bulunuyordu.”

Rivne’de bir kadını öldürdüğünden şüphelenilen Türk vatandaşı gözaltına alındı

Avukat Rostislav Kravets, bir Türk vatandaşının Ukrayna topraklarında işlenen bir cinayetten yargılanacağını ve uluslararası yasal anlaşmalarda aksi belirtilmedikçe cezasını burada çekeceğini belirterek “Yabancılara gelince, ceza davaları da dahil olmak üzere bazı ülkelerle karşılıklı adli yardım konusunda anlaşmalarımız var. Örneğin, Nadiya Savchenko davasında bu tür anlaşmalar yürürlükteydi. Cezasını çekmek üzere Ukrayna’ya transfer edildi. Türkiye’ye transfer ihtimali için de yasalar izin verirse mümkün. Her halükarda burada suçu işleyen kişi Ukrayna’da yargılanacak ve devletimizin kanunlarına göre burada ceza alacak” dedi.

Avukata göre, devlet şüpheliye bir avukat sağlayabilir.

Rostislav Kravets, “Bir avukat tutabilir, devlet bir avukat tutabilir ve Ukrayna’da bir tercüman sağlanacaktır.” dedi.

Ancak avukata göre, avukat ve tercümanlık hizmetleri Ekrem’in anavatanı olan Türkiye tarafından karşılanabilir.

Avukat ayrıca, aşırı zulümle kasıtlı cinayet işleyen bir adamın ömür boyu hapis cezasına çarptırılabileceğini vurguladı.

Rostislav Kravets, “Bir kişi müebbet hapisle yargılanırsa, davanın bir jüri tarafından görülmesini isteyebilir.” dedi.

Avukata göre, ilgili incelemelerin sonuçları açıksa, dava bir yıldan fazla ertelenmemelidir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com