Bloomberg: ABD, savaşın sonuna kadar Ukrayna’ya her ay 1.5 milyar dolar ayırmaya hazır

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
ABD, savunmasını güçlendirmek için Ukrayna'ya 3 milyar dolarlık yeni bir yardım paketi sağlayacak

ABD, Rusya-Ukrayna savaşı boyunca her ay Ukrayna’ya 1.5 milyar dolar ayırmaya hazır. Washington, Avrupalı liderleri de benzer taahhütlerde bulunmaya çağırıyor.

Bloomberg’deki makaleye göre Beyaz Saray, son günlerde daha yoğu olmak üzere AB temsilcileriyle bir dizi görüşme yaptı ve Avrupa Birliği’ni uzayan savaşta Ukrayna ekonomisini desteklemek için daha fazlasını yapmaya çağırdı .

Ukrayna’da ölen Rus askeri sayısı 60 bini geçti

Ukrayna’nın finansal ihtiyaçları ve düzenli finansman için bir mekanizmanın oluşturulması, muhtemelen önümüzdeki hafta Çek Cumhuriyeti’nde yapılacak olan Avrupa siyasi topluluğunun zirvesinde tartışılacak. Ajansın kaynaklarından biri, AB liderlerinin, ABD’nin sağlamaya hazır olduğu 1.5 milyar dolara benzer şekilde Ukrayna’ya fon tahsisi konusunda anlaşmaya hazır olduğunu bildirdi.

AB liderlerinin, zirvede ayrıca Kiev’in 2023 bütçe taslağında 38 milyar doları bulan mali ihtiyaçlarını görüşmeleri de bekleniyor.

Gazetecilerin muhataplarının bildirdiğine göre, Ukrayna’nın savaş sonrası yeniden inşası da zirvede tartışılacak. Ancak, Ukrayna’nın acil ihtiyaçları bir öncelik olmaya devam ediyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

Uluslararası Para Fonu’na göre, savaşan ülkenin her ay yaklaşık 5 milyar dolara ihtiyacı var. Maliye Bakanı Sergey Marçenko‘ya göre , Ukrayna Ağustos’ta 4.7 milyar dolar, Eylül’de 2 milyar dolar yardım aldı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com