9 Avrupa ülkesinin lideri Batılı ülkelere Ukrayna’ya askeri desteği artırma çağrısında bulundu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Çek Cumhuriyeti, Estonya, Litvanya, Letonya, Kuzey Makedonya, Karadağ, Polonya, Romanya ve Slovakya cumhurbaşkanları Batılı güçleri Ukrayna’ya askeri desteği önemli ölçüde artırmaya çağırdı ve Rusya Federasyonu’nun geçici olarak işgal edilen Ukrayna topraklarından derhal ayrılmasını istedi.

Yayınlanan belgede, “Ukrayna’nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne desteğimizi teyit ediyoruz. Rusya’nın herhangi bir Ukrayna bölgesini ilhak etme girişimlerini tanımıyoruz ve asla tanımayacağız.”

İmzalayanlar ayrıca “Ukrayna’nın gelecekteki üyeliğine ilişkin 2008’de Bükreş’te yapılacak NATO zirvesi kararını kesin olarak desteklediklerini” belirtti.

Borrell: Ukrayna’nın NATO’ya katılımı şu anda ana konu değil.

Devlet başkanları “Ukrayna’yı Rus işgaline karşı savunmasında destekliyoruz, Rusya’nın işgal altındaki tüm bölgelerden derhal çekilmesini talep ediyoruz ve tüm müttefikleri Ukrayna’ya askeri yardımlarını önemli ölçüde artırmaya çağırıyoruz” dedi.

Saldırganlık suçunu işleyen herkesin yargılanıp adalete teslim edilmesi gerektiğini de eklediler.

İmza atan ülke liderleri:

Çek Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Milos Zeman, Estonya Devlet Başkanı Alar Karis, Letonya Devlet Başkanı Egils Levits, Litvanya Devlet Başkanı Gitanas Nauseda, Kuzey Makedonya Devlet Başkanı Stevo Pendarovski, Karadağ Devlet Başkanı Milo Djukanovic, Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis ve Slovakya Devlet Başkanı Zuzana Čaputova.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com