“Yaşamak istiyorum” projesinin sözcüsü: 4,300’den fazla Rus askeri gönüllü olarak teslim olmaya hazır

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Sözcüsü Vitaliy Matvienko, 4,300’den fazla Rus askeri ile askere alınan kişilerin Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine gönüllü olarak teslim olmaya hazır olduğunu ve Ukrayna’nın “Yaşamak istiyorum” devlet projesi çerçevesinde başvurularda bulunduğunu söyledi.

Matvienko, FREEDOM TV kanalının yayınında “teslim olma kararı alıyor ve onlarla iletişim kuruyoruz, gerekli tüm çalışmaları yapıyoruz” diyerek “Yaşamak istiyorum” projesinin başlangıcından bu yana 4 bin 300’den fazla başvuru olduğunu söyledi. Bunlar çoğunlukla nasıl teslim olunacağını merak eden Rusya Federasyonu askerleri veya seferber olmuş kişiler.

Ona göre, bu prosedürü güvenli hale getirmek için birçoğu ile gerekli tüm çalışmalar zaten yapılıyor. Aynı zamanda Matvienko, Ukrayna’nın Rusya Federasyonu’ndaki potansiyel savaş esirleriyle tüm konuşmaların ve yazışmaların tam güvenliğini garanti ettiğini vurguladı.

Projenin sözcüsü, “Gelecekte onları güvence altına almak için, Ukraynalı askerlerle takas edildikten sonra, onları savaş sırasında esir alınanlar olarak işliyoruz. Bu, onlara tüm sosyal faydaları garanti ediyor” dedi.

Yaşamak istiyorum” devlet projesi Eylül 2022’de başlatıldı ve Rus ordusunun askerlerinin silahlı kuvvetlere güvenli bir şekilde teslim olmasına yardımcı olmak için tasarlandı. Rus ordusu ve ailelerinden gelen başvurular için Birleşik Merkez (Єдиний центр) web sitesi üzerinden ve 24 saat telefonla ulaşma olanağı vermektedir.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com