Borrell: Ukrayna’nın NATO’ya katılımı şu anda ana konu değil.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Borrell: Ukrayna'nın NATO'ya katılımı şu anda ana konu değil.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell şu anda en önemli şeyin, şimdiye kadar olduğu gibi Ukrayna’ya askeri desteğe devam etmek ve Rusya’ya karşı “etkisi olan” yaptırımlara devam etmek olduğunu kaydetti. Borrell, Kremlin’in Ukrayna’daki sahte referandumları hakkında da yorum yaptı.

Canal 24 Horas’a röportaj veren Josep Borrel Ukrayna’nın NATO’ya katılımı konusunda, şimdi asıl görevin askeri desteği sürdürmek olduğunu kaydetti.

Borrell, Ukrayna’ya askeri yardımın sürdürülmesini, ek yaptırımları, mevcut yaptırımların sürdürülmesini belirterek “küresel diplomatik savaşa katılım konusunda tüm ülkelerin Rusya’ya karşı aynı etkili, güçlü ve kararlı bir şekilde hareket etmediğini savundu.

Danilov: Yakın gelecekte Ukrayna cephesinde gerilimin artması beklenmelidir

Aynı zamanda Avrupa diplomasisi başkanı, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali nedeniyle AB’nin fonlarını ilk kez silah satın almak ve bunları savaşan üçüncü bir ülkeye teslim etmek için kullandığını hatırlattı. Borrell, “ABD’nin katkısıyla birlikte, Ukrayna’nın kendisini savunmasına izin veren şey bu” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin‘in nükleer tehdidiyle ilgili olarak Borrell, “tüm risklerin mümkün olduğunu” söyledi.

Ayrıca Borrell, Kremlin’in Ukrayna’daki sahte referandumları hakkında yorum yaptı. Ukrayna bölgelerini ilhak etme girişiminin “savaşı bitirmeyi neredeyse imkansız hale getirdiğini” belirtti.

Borrell, “Kimse bu bölgelerin ilhakını tanımıyor” dedi.

Ukrayna’nın NATO’ya üyelik başvurusu

30 Eylül’de Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna’nın NATO’ya katılmak için başvuruda bulunacağını duyurdu. Cumhurbaşkanına göre, başvuru hızlandırılmış bir şekilde sunulacak.

Bunu, Ukrayna’nın Batılı ortaklarının Zelenskiy’nin açıklamasına tepkisi izledi. Özellikle Beyaz Saray, Ukrayna’nın Kuzey Atlantik İttifakı’na üyeliği sorununun “başka bir zamanda” çözülmesi gerektiği ve şu anda Rus saldırganlığına karşı mücadele için destek sağlanmasının daha acil olduğu görüşünü dile getirdi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ukrayna’nın üyelik için başvurma hakkına sahip olduğunu, ancak şimdi önceliğin yardım olduğunu söyledi.

Aynı zamanda, Baltık ülkeleri ve Kanada derhal Ukrayna’nın İttifaka üyeliğine desteklerini ifade ettiler.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com