Danilov: Yakın gelecekte Ukrayna cephesinde gerilimin artması beklenmelidir

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ulusal Güvenlik Konseyi Sekreteri Aleksey Danilov’a göre cephedeki gerilim, Rusya’nın seferber olması ve işgalcilerin belirli adımlar atmaya çalışması sebebiyle ortaya çıkacak. Ekim’de gerilim artabilir; ancak Ukrayna Silahlı Kuvvetleri her türlü gelişmeye hazır.

Danilov “Rusya azami zararı vermeye çalışacak. Ama biz Silahlı Kuvvetlerimize de inanıyoruz, cephede neler olduğunu görebiliyoruz. Milli Güvenlik Kurulu toplantısından önce Yüksek Komutanlık Kurmayları toplantısı olduğunu belirtmek isterim. Harkov ve Lugansk yönünde ilerleyen herkese minnettarız. Donetsk yönünü savunanlara ve diğerlerine minnettarız. Ön cephelerde neler olduğunu biliyoruz. Birliklerimiz herhangi bir gelişmeye karşı savaşa hazır. Yakın gelecekte Rusya Federasyonu adına bir girişim olacağını bekliyoruz, çünkü harekete geçiyorlar” dedi.

Zelenskiy Rusya’nın yerli halklarına seslendi: Kimse utanç verici bu savaşa katılmamalı! (video)

Ukrayna liderliğinin yakın gelecekte Rusya’yı neler bekleyeceği konusunda bir anlayışa sahip olduğunu kaydeden Danilov, Rusya Federasyonu’ndaki kadınların protestolarda ön saflarda yer alabileceğine olan güvenini dile getirdi.

Danilov, “Artık Kafkasya’da protesto hareketi hız kazanıyor. Kadınlar, kocalarının ve çocuklarının Ukrayna’ya gönderildiğini, orada yok edileceklerini anlıyor.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com