Boris Johnson yeni bir görevle Ukrayna’ya yardım etmeye devam edecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Johnson: Ukrayna'nın kazanacağından hiç bu kadar emin olmamıştım

Eski İngiltere Başbakanı Boris Johnson, “Ukrayna’nın Muhafazakar Dostları” adlı İngiliz girişiminin başkanı olacak.

The Guardian’da çıkan haberde “Ukrayna’nın Muhafazakar Dostları” grubu, Muhafazakar Parti’den Birleşik Krallık parlamentosunun üyelerini ve ayrıca Rus ordusunu ülkeden kovmada Ukrayna’ya yardım sağlamaya çalışan partinin üyelerinden oluşmaktadır.

Bloomberg: ABD, savaşın sonuna kadar Ukrayna’ya her ay 1.5 milyar dolar ayırmaya hazır

Ukrayna’nınyakın dostu ve eski başbakan olan Boris Johnson‘un yeni pozisyonunun açıklanmasının, Johnson’ın kendisinin katılamadığı Muhafazakar Parti Kongresi’nde yapıldığı kaydedildi.

Girişimin mevcut başkanı John Whittingale, “Boris Johnson, sadece bu ülkede değil, tüm Batı dünyasında kararlı bir şekilde Ukrayna halkını destekleyen ilk kişi olduğu için bu örgüte liderlik edecek en bariz ve en değerli kişidir” diyerek Boris Johnson’ın Ukrayna’ya verdiği destekte kararlı olduğunu vurguladı.

Johnson 7 Temmuz’da Büyük Britanya Başbakanı ve iktidardaki Muhafazakar Parti liderliği görevinden istifa ettiğini açıklamıştı.

6 Eylül’de İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, Muhafazakar Parti’nin onu yeni lideri olarak seçmesinin ardından Liz Truss’u ülkenin Başbakanı olarak resmen onaylamıştı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com