Rusya, ABD’yi Ukrayna’ya yardımlarından ötürü savaşmakla tehdit etti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Rusya, ABD'yi Ukrayna'ya yardımlarından ötürü savaşmakla tehdit etti

Rusya, ABD’nin Ukrayna’ya silah ve askeri teçhizat tedariki sebebiyle NATO ile bir kez daha doğrudan karşı karşıya gelme tehdidinde bulunmaya devam ediyor.

Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın Yayılmayı Önleme ve Silahların Kontrolü Dairesi Başkan Yardımcısı Konstantin Vorontsov TASS’a verdiği demeçte şöyle dedi:

Pentagon: Ukrayna kilit askeri hedeflere kışa kadar ulaşabilir

“Amerika Birleşik Devletleri, Ukrayna’ya silah tedarikini artırıyor, ordusuna istihbarat bilgisi sağlıyor, militanlarının ve danışmanlarının çatışmaya doğrudan katılımını sağlıyor, bu da sadece çatışmaların uzaması ve yeni kayıplara yol açmakla kalmıyor, aynı zamanda durumu Rusya ile NATO arasında doğrudan bir askeri çatışmanın tehlikeli çizgisine daha da yakınlaştırıyor.

Washington, Kiev’e sadece askeri ihtiyaçlar için büyük meblağlar ayırıyor. Amerika Birleşik Devletleri ve NATO müttefikleri, kendi yıkıcı politikasının bir sonucu olarak kaybettiği toprakları “geri alma” planlarını artık gizlemeyen Kiev rejiminin militarist özlemlerini ve intikamcı ruh hallerini mümkün olan her şekilde teşvik ediyor.”

Vorontsov, Ukrayna’nın ABD’den talep edilen uzun menzilli füzelerle Rusya’nın içlerine saldırılarda bulunma ihtimaline dikkat çekerek aynı zamanda Batı’nın yardımıyla daha sonraki parçalanma ve yıkımını da başarmak istediğini belirtti.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

Ona göre, Kiev’in barış görüşmelerine devam etmesini engelleyen ve “yakında bir zafer” fikrine ilham veren Batılı ülkelerdeki politikacılar. Rusya Dışişleri Bakanlığı daire başkan yardımcısı, “Kiev rejiminin kendi vatandaşlarını katletmesinin ateşini harlamak ABD ve müttefiklerinin vicdanına kalmıştır” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com