Jitomir bölgesinde binlerce hektar ormanlık alan yangında yok oldu (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Jitomir Bölgesel Devlet İdaresi Başkanı Vitaliy Buneçko tarafından verilen bilgiye göre 16 Nisan’da Jitomir bölgesinde çıkan yangın neredeyse dört bin hektarlık ormanı tahrip etti ve yaklaşık 100 binaya zarar verdi.

Yangın, 43 konut dışı ve 38 konut binasını tahrip ettiğini belirten Buneçko, yangında en çok etkilenen köylerin Nijnyaya Rudnya, Ostrov, Magdin ve Liçmaniy olduğunu belirtti. Yetkililer yaklaşık 50 kişiyi tahliye ederek komşu köylere yerleştirdiler.

Ukrayna Devlet Acil Durum Servisi basın servisi 18 Nisan günü yayınladığı mesajda Vistupovitskiy köyü yakınlarındaki ormanlık alanda ve Rudnya köyü yakınlarında 2 bin hektarlık alanın yandığını bildirdi. Ayrıca Berejest köyü yakınlarındaki ormanlık alanda da neredeyse 700 hektarlık alan yandı.

Віталій Бунечко paylaştı: 17 Nisan 2020 Cuma

Yangında 48 ton su kapasitesine sahip üç AN-32P uçağı dahil olmak üzere, yangının söndürülmesi için 655 kişi ve 108 araç görev yaptı.

Ternopol bölgesinde, ulusal öneme sahip Çistilov ornitolojik rezervi yakınlarında da dün çıkan bir yangında 8 hektarlık bir alan yandı. Yangın söndürüldü.

Bu arada, 18 Nisan sabahı itibariyle Çernobil bölgesinde, Korogodskiy, Lubyanskiy, Parişivskiy, Dityatkivskiy ve Denisovitskiy ormanlarında yangın söndürme çalışmaları devam etmektedir.

Ukrayna Devlet Acil Durum Servisi basın servisi yangının söndürüldüğünü ancak yanan bölgelerde ufak çaplı ateşler görüldüğünü kaydetti.

Kaynak: dumskaya.net

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com