Zelenskiy, geçici işgal altındaki Ukraynalılara seslendi: Askeri tesislere yaklaşmayın!

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, özellikle Kırım, Donbass ve güney bölgeleri olmak üzere geçici olarak işgal edilen bölgelerde yaşayan Ukraynalılara Rus askeri tesislerine yaklaşmamaları çağrısında bulundu.

Zelenskiy video mesajında “İşgalcilerin geçici olarak işgal ettiği topraklarda, her gün ve her gece patlama haberleri görüyoruz. Devletimizin güneyinde, Kırım’da, işgal altındaki Donbass ve Harkov bölgesinde bulunan tüm halkımızdan çok dikkatli olmalarını rica ediyorum. Rus ordusunun askeri gözlem tesislerine, mühimmat ve teçhizat depoladıkları yerlere, karargahlarının bulunduğu tüm noktalara yaklaşmayın.” dedi.

Kırım’da patlamalar. Canköy’deki mühimmat deposu yokedildi

Geçici olarak işgal edilen bölgelerde çeşitli sebeplerle patlamalar meydana gelebileceğini vurgulayan Zelenskiy. “Özellikle işgalcilerin kendi tanımlarından alıntı yapıyorum: delilik. İşgalciler kötülüklerini sürdürmek ve Ukraynalıları öldürmek için ne kadar az fırsat bulursa, topraklarımızı geri alarak bu savaşı o kadar çabuk bitirebiliriz” dedi.

Cumhurbaşkanı, “Ve bugünlerde Kırım’ı, Rusya’ya giden köprünün gerisinde bırakmak için kuyruk oluşmuş durumda, bu kuyruk terör devletinin vatandaşlarının mutlak çoğunluğunun Kırım’ın kendileri için yaşanacak bir yer olmadığını zaten anladığını veya en azından hissettiğini kanıtlıyor.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

Zelenskiyi ayrıca işgal ordusunu zayıflatmak için Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine, istihbarata ve özel servislere yardım eden tüm Ukraynalılara teşekkür etti. Ona göre, bu Ukrayna’nın avantajı ve gelecekteki zaferin temel nedeni.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com