Rusya, Belarus’tan Ukrayna’ya büyük bir füze saldırısına mı hazırlanıyor?

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Bunun için Belarus’a füzeler getiriliyor ve füze kompleksleri Zyabrivka havaalanına yükleniyor.

Rusya, Belarus’a 14 adet S-400 hava savunma sistemi, yaklaşık 60 füze ve birçok başka ağır silah getirdi.

“Belarus Gayun” izleme projesi tarafından verilen bilgilere göre 11 Ağustos 00:42’de proje gözlemcileri “Zyabrivka” bölgesinde patlamalar olduğunu bildirdi. Daha sonra Belaruslular ve Maxar firmasının uydu görüntüleri sayesinde o gece bir T-72 tankının imha edildiği ortaya çıktı. Gözlemcilere göre can kaybı var.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Donbass’ta Wagner karargâhını yok etti

Uzaydan gelen resimleri analiz ettikten sonra, izleme grubu sadece patlamanın yerini tespit etmekle kalmadı, aynı zamanda şu anda “Zyabrivka” da bulunan tüm ekipman ve nesnelerin güncel ve eksiksiz bir incelemesini de yapabildi.

Şu anda Rusya’nın Zyabrivka’da 10 ila 14 adet S-400 hava savunma sistemi, 3 adet KASTA-2E2 ve 48Y6 Podlit radarları ve 2 Pantsir hava savunma sistemi bulunmaktadır.

Ayrıca S-300/400 hava savunma sistemi için en az 15-60 füze de hava alanına getirildi. Rus Hava Kuvvetlerine ait Il-76 uçaklarının S-400 füzelerini Gomel havaalanına teslim ettiği ve oradan da Zyabrivka’ya götürüldüğü doğrulandı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

Durumu inceleyen izleme grubu “Havaalanındaki durumun analizi ise şöyle: Ukrayna topraklarına füze saldırısı olasılığının basit bir şekilde olmadığı, önümüzdeki haftalarda Ukrayna topraklarına büyük bir füze saldırısı için hazırlıkların sürdüğü görülüyor. Bu, 28 Temmuz’daki son büyük saldırıdan bu yana, Belarus topraklarından Ukrayna’ya tek bir roket fırlatılmamış olması gerçeğiyle kanıtlanmıştır.” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com