Türkiye, Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilimin azalması için yardım etmeye hazır

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Türkiye Cumhurbaşkanı sözcüsü İbrahim Kalın, Ankara’nın Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilimlerden ciddi şekilde endişe duyduğunu ve gerilimin yatışması konusunda rol oynamaya hazır olduğunu söyledi.

İbrahim Kalın “Ukrayna’nın doğusundaki Donbass’ta bir askeri çatışmanın çıkmaması için gerekli adımların bir an önce atılması için her iki tarafı da gerilimi azaltmaya çağırıyoruz. Bu bağlamda Cumhurbaşkanımız Zelenskiy ve Putin’e bu süreçte Türkiye’nin ve kendisinin bir rol oynamaya hazır olduğunu söyledi.” dedi.

Herkesin yararına olanın gerilimi azaltmak olduğunu belirten Kalın“Yani bu dönemde Türkiye’nin akıllı diplomasi politikasının ve etkin diplomatik sürecin uygulanmasında oynayabileceği bir rol varsa, elbette Cumhurbaşkanımız bunu memnuniyetle yerine getirecektir.” dedi.

Ukrayna’da dev bir kehribar bulundu: Taş, dünyanın en büyük onu arasına girdi

Ona göre, “Ankara’nın iki ülke ile iyi ilişkileri olduğu” göz önüne alındığında, durumu çözmeye yardımcı olabilecek ülke Türkiye’dir.

Ankara’dan durumun endişeyle izlendiğini kaydeden Kalın “Küresel bağlamda Rusya ile NATO, Moskova ile Batı arasındaki çatışmayı konuşmamız gerekiyor” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com