Ukrayna’da dev bir kehribar bulundu: Taş, dünyanın en büyük onu arasına girdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Rivne bölgesindeki bir yatakta 5 kg ağırlığında bir kehribar bulundu. Nadir olarak bulunan büyük kehribarlar genellikle müzelerde sergilenmekte veya özel koleksiyonlar tarafından satın alınmaktadır.

Bölgesel devlet idaresi başkanı Vitaliy Koval tarafından açıklandığına göre “Solnechnoe Craft” şirketi, Rivne bölgesinde Ukrayna’nın en büyüğü ve dünyanın en büyük on kehribar taşından birini buldu. Taşın ağırlığı 5 bin 305 gram.

Taş “Vladimir-Vostochny” yatağında bulundu. Şirket, bu yıl Mayıs ayında kehribarın yasal madenciliğine başlamıştı.

Kiev’de şehrin turistik ve kültürel yerleri hakkında bir internet platformu hizmete girdi

Koval “Bugüne kadar, böyle bir örneğin maksimum ağırlığı 9 kg’dan fazla ve Berlin’deki Doğa Tarihi Müzesi’ndedir. Ukrayna’da daha önce 1,930 gram ve 1,040 gram ağırlığındaki büyük kehribar örnekleri bulunmuştu.” dedi.

Ayrıca Koval, Rivne bölgesinde kehribar madenciliği sektörünün yasallaştırılmasının ardından 55 kehribar sahasının çalışmaya başladığını ve devlet bütçe gelirlerinin 166 milyon UAH’ı aştığını vurguladı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com