Kiev’de Kaldırım Yıkamak İçin Deterjan Kullanılmaya Başlandı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev şehir devlet idaresinde bildirildiğine göre Kiev kaldırımlarını temizlemek için deterjanla yıkayabilme özelliğine sahip ekipmanları olan özel araçlar kullanılmaya başlandı.

Belediye web sitesinde belirtildiğine göre, “Kyivavtodor bildirildiği gibi geçen yılın sonunda 3 yeni FordTrucks çok işlevli araç satın alındı. Yol bakım işletmeleri için satın alınan araçlar, yol çalışanları tarafından kış aylarında ve şimdi ilkbahar ve yaz aylarında  yıkama makinelerine benzer mantıkla çalışarak temizlik yapacak .”

Başkent yetkilileri, “Her şeyden evvel, kış döneminden sonra, genel temizlik yapılması önerilir; çünkü deterjanlar, yağ,  grafit, kurum, egzoz gazı ve klorür artıkları dahil olmak üzere kirliliği aktif bir şekilde giderir.” dedi.

Ayrıca birkaç gün önce yol işçilerinin test yaptıklarını ve kentin orta kısmının ana karayollarında deterjan yardımıyla temizleme çalışmalarının yapıldığı belirtildi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com