Kiev’de 1 Kasım’dan itibaren karantina kısıtlamalarını sertleştiriliyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko bugün düzenlediği brifingde, başkentte koronavirüsün hızla yayılması sebebiyle 1 Kasım’dan itibaren şehirde katı karantina kısıtlamaları getirildiğini söyledi.

Şu anda başkentin, bir dizi kritere göre, şehir yetkililerinin karantina kısıtlamalarını güçlendirme talebiyle hükümete başvuracağı “kırmızı” bölgenin göstergelerine zaten ulaştığına değinen Kliçko “Bir şehri veya bölgeyi “kırmızı” karantina bölgesine sevk etme kararı Devlet Acil Durum Komisyonu tarafından veriliyor. Biz de hükümete böyle bir karar vermesi için çağrıda bulunuyoruz. Ancak belirtmek isterim ki, başkentin yetkileri dahilinde, daha önce duyurduğumuz katı kısıtlamaları getiriyoruz.” dedi.

Karantina sırasında Ukrayna’da kontrol edilecek olan belgeler

Ona göre, 1 Kasım’dan itibaren tüm Kiev’de restoran ve kafe işletmeleri, alışveriş ve eğlence merkezleri, oteller, spor salonları ve sosyal kurumlar sadece PCR negatif test sonucu veya aşı sertifikası ile ziyaret edilebilecek.

Ayrıca şehirdeki tüm okullar Pazartesi gününden itibaren uzaktan eğitime geçecek, anaokulları ancak personelin %100’ünün aşı olması durumunda çalışabilecek. Eğitim kurumları bu modda Kiev’deki epidemiyolojik durum düzelene kadar çalışacak.

Toplu taşıma durdurulmayacak, sadece aşı sertifikası olan veya koronavirüs için PCR testi negatif olan kişiler kullanabilecek. Kolluk kuvvetleri, araçlar üzerinde nokta kontrolleri yapacak.

Belediye başkanı, “Bu ciddi kısıtlamaları getiriyoruz çünkü insanların hayatını ve sağlığını kurtarmak için başka seçenek yok” dedi.

Ukrayna’da zorunlu aşıya tabi olup aşı olmayan işçiler 8 Kasım itibariyle işten uzaklaştırılacak

Daha önce 8 bölge kırmızı karantina bölgesine alınmıştı. 30 Ekim itibariyle buna Kiev şehri harici 7 bölge daha eklenerek kırmızı karantina bölgesine dahil oblast sayısı 15’e yükselecek. Bunlar;

  1. Herson,
  2. Odessa,
  3. Zaporoje,
  4. Donetsk,
  5. Dnipropetrovsk,
  6. Sumi,
  7. Nikolayev,
  8. Rivne,
  9. jitomir,
  10. Ivano-Frankivsk,
  11. Kiev bölgesi,
  12. Lugansk,
  13. Hmelnitskiy,
  14. Çernigov,
  15. Lviv.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com