Ukrayna’da su kalitesi iyileştirilecek; su temin hatlarına bakım yapılacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Bölgelerdeki merkezi su temin sistemlerinin önemli bir yüzdesinde su kalitesindeki düşüklüğün ana sebebi bakımsızlık olması sebebiyle bütçeden ek kaynak aktarılması planlanmaktadır.

Başbakan Denis Şmigal Donetsk bölgesine yaptığı bir gezi sırasında Ukraynalı yetkililerin ülkedeki içme suyunun kalitesini artırmayı planladıklarını ve bunun için bütçeden 1 milyar UAH ayrılacağını belirterek “2022 bütçe taslağında, Ukrayna İçme Suyu programı için 1 milyar UAH tahsis edilmesi planlanıyor. Bölgelerdeki merkezi su tedarik sistemlerinin önemli bir yüzdesi, suyun kalitesini kötü etkileyen bir bakıma muhtaç durumda. Durumun değiştirilmesi gerekiyor.” dedi.

Ziyaret sırasında, Nisan 2022’de tamamlanacak olan Slavyanskiy bölgesindeki ikinci Donetsk su boru hattının revizyonunun ilerlemesini de kontrol eden Başbakan “Bu, Kramatorsk, Drujkovka, Konstantinovka ve Slavyanskiy ve Konstantinovskiy bölgelerindeki yerleşim yerlerine merkezi içme suyu kalitesini artıracak.” dedi..

Yılın başından bu yana 50 bin Ukraynalı Polonya’da oturma izni aldı

Devlet Bölgesel Kalkınma Fonu’ndan 2020’de su boru hattı bölümünün onarımı için 102.2 milyon UAH ve 2021’de 71.8 milyon UAH tahsis edildiği belirtildi.

Ayrıca, bu proje için bölgesel bütçeden 2020’de 11.3 milyon UAH ve 2021’de 7.9 milyon UAH ayrıldı.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com