Birden fazla yolcu için bilet alırken uçuşlar neden bazen daha pahalıdır (ipucu)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Eğer iki veya daha fazla kişi için uçak bilet alıyorsanız, zaman zaman tek kişilik bilet fiyatına göre daha pahalı bir fiyat görebilirsiniz. Yani bir kişi için örnek olarak 100 USD gördüğünüz fiyat, iki kişi için sorgulama yaptığınızda karşınız 300 USD olarak çıkabilir. Neden?

Avianews sitesinde yayınlanan ipucunu sizlerle Türkçeye çevirerek paylaşıyoruz.

Her şey rezervasyon sistemlerindeki bir kusurdan kaynaklanmaktadır. Bu durum hem düşük maliyetli havayolları, hem de geleneksel havayolları için geçerlidir. Örneğin sistemde 100 USD’lik tek bir bilet kaldıysa ve sonraki bilet 150 USD olarak belirlendiyse, sistem aynı anda alınmak istenen iki bileti daha yüksek oran üzerinden hesaplayacaktır. Bu nedenle, toplam fiyat 250 USD (100 + 150) yerine, karşınıza 300 USD (2×150) olarak çıkacaktır.

Bu sebeple, birkaç kişi için bir bilet rezervasyonu yapmadan önce, her zaman bir yolcu için fiyat sorgulamakta fayda var.

Üç veya daha fazla kişi için rezervasyon yapıyorsanız, önce bir, sonra üç kişilik bilet fiyatını kontrol edin. Kişi başı taban fiyat değişmezse, herkes için aynı anda uçak bileti rezervasyonu yapmaktan çekinmeyin.

İki yıl içinde Ukrayna’da 15 bin kilometre yol ve 810 köprü inşa edilecek

Yolcu başına ortalama fiyat arttı mı? Ardından, gerçekte kaç tane ucuz biletin kaldığını görmek için iki, üç kişi şeklinde arayın.

Bu arada, sık sık arama yaparsanız bazı havayolları ve bilet arama motorları bilet fiyatlarını yükseltebilir. İşaretlemeyi “sıfırlamak” için başka bir cihazdan veya internet tarayıcınızda gizli pencere modunu kullanabilirsiniz. (Tarayıcı menüsünden ‘yeni gizli pencere’ seçeneği ile işlem yapabilirsiniz)

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com