Yılın başından bu yana 50 bin Ukraynalı Polonya’da oturma izni aldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Polonya Cumhuriyeti’nde geçici veya daimi ikamet alanların toplam sayısı % 56’sı Ukrayna vatandaşı olmak üzere 525 bin kişiye ulaştı.

Polonya Yabancılar Dairesi tarafından yapılan açıklamaya göre 2021 yılının ilk 9 ayında 49 bin 700 Ukrayna vatandaşı Polonya’da geçici (üç yıla kadar) veya kalıcı (5-10 yıl) oturma izni aldı.

Son verilere göre, Polonya Cumhuriyeti’nde uzun süreli kalmasına izin verilen Ukraynalıların toplam sayısı ise 293.8 bine yükseldi.

Ekim ayının başı itibariyle, %56’sı Ukrayna vatandaşı olan 525 bin yabancıya Polonya’da geçici veya daimi ikamet için belgeler verildi. Ukraynalılara ek olarak, oturma izni alanlar ağırlıklı olarak Belaruslular, Almanlar, Ruslar, Vietnamlılar ve Hintlilerden oluşmaktadır.

Yabancıların, %63’ü geçici oturma izni, %20’si daimi ikamet izni, % 15’i ise AB’de ikamet statüsüne sahip AB vatandaşlarıdır.

Kiev’de park yerleri özel bir açık artırmayla satılacak: fiyatlar!

Bu istatistikler içerisinde Polonya’da vize veya vizesiz rejim temelinde bulunan Ukraynalılar bulunmamakta olup son tahminlere göre, bugün Polonya’da yaklaşık 1.5 milyon Ukraynalı bulunmaktadır.

Son dönemde Ukraynalı göçmen işçiler Polonya’dan ziyade maaşların daha yüksek olduğu Çek Cumhuriyeti veya Almanya’yı tercih etmeye başladılar.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com