Kiev’de park yerleri özel bir açık artırmayla satılacak: fiyatlar!

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev’de, I ve II bölgelerinde bulunan iş merkezleri, mağazalar, bankalar vb. önündeki park yerleri özel bir açık artırma ile satılacak.

kiev otopark

Kiev Şehir Devlet İdaresi başkan yardımcısı Konstantin Usov araç park etmenin çoğu zaman yer olmadığı için değil, park yerlerinin çeşitli kuruluşlar tarafından ele geçirildiği ve engellendiği için imkansız olduğunu belirterek “her nedense geneli ve kamuyu kendilerine ait, özel olarak görmeye başlayan çeşitli kuruluşların araçları tarafından işgal edilmektedir.” dedi.

AB, Ukrayna’ya 600 milyon Euro tutarında ikinci makro-finansal yardım dilimini tahsis etti

Usov “Parus’ta, Olympic’te ve diğer iş merkezlerinde her yerde görebilirsiniz. Birçok restoran, banka, büyük mağaza, moda butiği ve güzellik salonu. Orada senin ve benim yerimiz olmadığı gerçeğinin bir sembolü olarak özel birine ayrılmış.” diye vurguladı..

Park yerleri satın alınabilir. Faaliyetleri için otoparka ihtiyaç duyan sorumlu işletmeler, standart olarak resmi şehir park işaretini kullanarak park yeri rezervasyonu konusunda şehirle resmi bir anlaşma imzalamaya davet edildiğini de sözlerine ekledi.

Birden fazla rezervasyon talebinin gelmesi durumunda, o park yeriü online olarak açık artırmaya çıkarılacağını belirten Usov “Müzayedeler bağımsız platformlarda yapılacak ve Kiev Şehir Devlet İdaresi kesinlikle sonuçlara etki edemeyecek. Açık artırma çerçevesinde, park yeri olmayan “A” iş merkezi, “B” iş merkezi ile rekabet halinde bu miktarı kat kat artırırsa, bu adil bir fiyat olacak ve şehir sadece bundan faydalanacaktır.” diye açıkladı.

Aynı zamanda, başkentin her yerindeki fiyat farklı olacaktır.

Nikolayev ve Rivne de kırmızı karantina bölgesine geçiyor

Kiev Şehir Devlet İdaresi başkan yardımcısı, “Park bölgesine bağlı olarak, ayrılmış bir park yeri fiyatı, bölge I için ayda 8,599 UAH’dan, bölge II için ayda 4,410 UAH’dan başlayaral belirlenecek “ dedi .

Usov, Başkentte ayrılmış park yeri sayısının yüzde 40’ı geçmeyeceğini kaydederek, Kiev’deki park alanının en az %60’ı her zaman herkesin erişimine açık kalacağını da vurguladı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com