Ukrayna Sağlık Bakanı: Beş bölge daha “kırmızı” bölgeye aktarılacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Sağlık Bakanı Viktor Lyaşko bugün verdiği brifingde Ukrayna’nın beş bölgesi daha kırmızı salgın tehlikesi seviyesine geçecek.

Bakan, “Acil Durumlar Devlet Komisyonu’nun bir sonraki toplantısında Jitomir, Lugansk, Lviv, Hmelnitskiy ve Çernigov’dan oluşan 5 bölgenin daha kırmızı salgın riski düzeyine çıkarılmasına karar verilecek.” dedi.

26 Ekim’den itibaren Rivne ve Nikolayev bölgelerinde kırmızı salgın tehlikesi seviyesine çıkartılmıştı. Dnepropetrovsk, Donetsk, Zaporoje, Odessa, Sumi ve Herson bölgelerinde kırmızı salgın tehlikesi seviyesi halen devam ediyor. Böylece 8 kırmızı karantina bölgesi, alınacak kararla 13 bölgeye çıkartılacak.

Ukrayna, koronavirüs kaynaklı ölüm sayısında dünyada ilk sıralara yükseldi.

Bakan “Toplamda bu, epidemiyolojik tehlikenin kırmızı seviyesinde 13 bölge olacak. Bahar dalgası sırasında bölgenin kırmızı salgın tehlike seviyesinde kalma süresinin ortalama 37 gün olduğunu hatırlatalım.” dedi.

Ukrayna’da son bir günde 19,120 yeni teyit edilmiş COVID-19 vakası kaydedilirken, 734 kişi hayatını kaybetmişti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com