Nikolayev ve Rivne de kırmızı karantina bölgesine geçiyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna, bölgelerdeki koronavirüs ile ilgili durumla ilgili verileri güncelledi. “Kırmızı” bölgede şu anda altı bölge yer alırken, 2 bölge de yarın itibariyle kırmızı karantina bölgesine geçirilecek.

işletmelere maske cezası

ağlık Bakanlığı verilerine göre kırmızı karantina bölgesi her hafta daha da genişlemeye devam ediyor. Dnipro, Donetsk, Herson, Zaporoje, Odessa ve Sumi bölgelerinin ardından 26 Ekim’den itibaren Nikolayev ve Rivne bölgeleri de kırmızı karantina bölgesine alınıyor.

Kırmızı karantina bölgesinde hizmet sektörlerinde çalışanların ve ziyaretçilerin tamamı aşılı veya son 72 saat içerisinde negatif bir PCR test sonucuna sahipse çalışabilmektedir.

Ukrayna’da zorunlu aşılama çalışanların yüzde 40’ını etkileyecek, işsizlik artacak

Ukrayna’nın başta Kiev, Lviv ve Harkov olmak üzere diğer şehirleri de ağırlıklı olarak turuncu karantina bölgesindedir.

Kiev hangi bölgede?

25 Ekim itibariyle Kiev “turuncu” karantina bölgesinde. Bu bölgede, fitness salonlarında ve yüzme havuzlarında ziyaretçi sayısında kısıtlamalar vardır, bir kafede bir masaya 4’ten fazla kişiye izin verilmez ve sinema ve tiyatro salonları sadece% 50 oranında doldurulabilir. Ayrıca maske rejimi çalışmaya ve bir buçuk metrelik sosyal mesafeyi koruma ihtiyacına devam ediyor.

Aşılamaya bağlı olarak kısıtlamaların gözardı edilebileceğini unutmayın.

Kiev’in bu hafta kırmızı bölgeye geçeceğine dair yaygın bir beklenti bulunmaktadır.

Ukrayna’da ulaşım kapalı mı?

21 Ekim’den itibaren Ukrayna’nın bölgelerarası ulaşım için yeni kuralları var. Bir trene, uçağa veya otobüse ancak aşı sertifikanız, PCR testiniz negatif veya antijen testiniz varsa binebilirsiniz. Bu dönemde yapacağınız seyahatlerde, “sarı” bölgeden “sarı” bölgeye bir doz aşı yeterli iken “kırmızı” bölgede tam bir aşılama gerekmektedir. Bu kurallar çocuklar için geçerli değildir.

Sağlık Bakanı: Ukrayna’da yetişkinlerin yüzde 30’u aşılandı

Bölgelerarası ulaşımla ilgili kısıtlamalar ülke genelinde geçerlidir.

Şehir içi ulaşım ve bölge içerisindeki ilçeler arasındaki ulaşımda kısıtlamalar ise yerel makamlar tarafından düzenlenmektedir. Örnek olarak Zaporoje’de yolcular toplu taşımada test sonucu ya da aşı bilgisi sunmalıdır.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com