Ukrayna’daki doktorlar zorunlu aşıya tabi olmayacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’da sağlık çalışanları, koronavirüse karşı zorunlu aşıya tabi kişiler listesine dahil edilmedi. Sağlık personeli eksikliği risklerine karşı aşılamayı reddetmeleri durumunda işten çıkarılmayacaklar.

Sağlık Bakanı Viktor Lyaşko Ukrainska Pravda’da yayınlanan röportajında bunu ifade etti.

Sağlık Bakanı herhangi bir belgenin hükümet tarafından riskler gözönünde bulundurularak kabul edildiğini ve bir sağlık çalışanının çalışmasına izin vermeme riskinin potansiyel enfeksiyon riskinden üstün olduğunu açıkladı.

Lyaşko, “Tanrı korusun, merkezi bir bölge hastanesi olan küçük bir bölgesel merkezde, iki anestezi uzmanının aşı olmak istemediği bir durum varsa, o zaman bu yerleşim yerinde tıbbi bakım olmayacak.” dedi.

Nikolayev ve Rivne de kırmızı karantina bölgesine geçiyor

Sağlık Bakanı, listede doktorların bulunmamasının, listede hiç yer almayacakları anlamına gelmediğini vurgulayarak “Sağlık çalışanlarının aşılanmayı reddeden kategorilerini daha ayrıntılı olarak analiz edeceğiz: bir hemşire, doktor, uzman doktorun, hangi hastanelerde sağlık alanındaki hizmetlere evrensel erişimi etkilemeyeceğinden %100 emin olmalıyız.” diye özetledi.

Ayrıca Ukrayna’daki doktorların %50’sinden fazlasının aşılandığını da sözlerine ekledi.

Hatırlatalım: Ukrayna Bakanlar Kurulu COVID-19’a karşı zorunlu aşılamaya tabi işletme, kurum ve kuruluşların çalışanlarının işten çıkarılması prosedürünü onayladı. Özellikle 8 Kasım’dan itibaren aşısız memurlar ve öğretmenler işten uzaklaştırılacak.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com